Recensie: Lupin laat de kunst van het stelen zien

Series in een andere taal dan Engels (of Nederlands) worden steeds populairder. Nog niet zo lang geleden was Le Casa De Papel een enorm groot succes. Nu mogen liefhebbers van de Franse taal ook in hun handjes knijpen, want Netflix heeft een fantastische Franse serie op de streamingdienst geplaatst. Lupin heeft de altijd charmante Omar Sy in the hoofdrol als een meesterdief die de waarheid achter zijn vaders dood wil achterhalen. Zijn personage is geobsedeerd door Arsene Lupin, een fictieve meesterdief van de schrijver Maurice Leblanc. Zijn werkwijze baseert hij hier dan ook op. Het resultaat is een serie die goed in elkaar zit en zeker het bekijken waard is.

Waar gaat Lupin over?

Assange is een Senegalese immigrant die samen met zijn vader naar Frankrijk komt. Zijn vader, Babakar, krijgt een baan als privé-chauffeur voor de steenrijke Hubert Pellegrini. Babakar wordt echter beschuldigd van de diefstal van een kostbaar juweel, ook al heeft hij dat niet gedaan. Om zijn zoon te beschermen, zegt hij wel dat hij schuldig is, wat zijn tragische dood tot gevolg heeft. Als Assange ouder is dan realiseert hij zich dat er iets niet klopt en is hij vastberaden om wraak te nemen. Zijn grote inspiratiebron is de fictieve gentleman-dief Arsene Lupin. Assange wordt ook een meesterdief, maar wel een met stijl.

Recensie: Lupin laat de kunst van het stelen zien

Perfecte balans

Het grote succes van Lupin is de perfecte balans van de serie. Over het algemeen is de toon licht en het tempo rap. Toch blijft de serie ook voldoende stilstaan bij de ernst van de schade die de missie van Assange met zich meebrengt. Lupin maakt verschillende sprongen in de tijd om ons de kindertijd van Assange te laten zien om ons te laten begrijpen hoe hij zo is geworden, maar het laat ook flashbacks zien van hoe hij zijn daden heeft uitgevoerd. Het wordt echter nooit verwarrend, iets waar een serie als The Witcher weer niet over mee kan praten.

Naast zijn werk als meesterdief belicht de serie ook zijn relatie met zijn ex en zijn zoon, die hij vaker wel dan niet licht verwaarloost. Vaak kunnen verhaallijnen als deze afleidend zijn, maar hier voegt het juist iets extra’s toe aan het geheel. Assange krijgt zo meer diepgang en ook meer sympathie van de kijker.

Niet dat hij dit nodig heeft. Omar Sy is een fantastische acteur die een en al charme uitstraalt. Hoewel hij de emotionele momenten goed weet te brengen, is hij vooral in zijn element als hij de meesterdief uithangt. Het is niet gek om te geloven dat iedereen als een blok voor hem valt. Een serie als deze valt of staat met de hoofdpersoon en Sy is perfect gecast. Zijn mede castleden doen het ook prima, maar hij draagt de show en doet dit met verve.

Recensie: Lupin laat de kunst van het stelen zien

Conclusie

Lupin is zonder twijfel nu al één van de beste series van 2021. Dit seizoen eindigt met een open einde, wat altijd jammer is bij een serie, maar het zorgt er wel voor dat we meer willen! Gelukkig komt er ook een tweede seizoen aan, blijkbaar al in de zomer van dit jaar dus dat is al vrij snel. Tip! Kijk de serie wel in het Frans met de ondertiteling aan. De emotie en het acteerwerk komt veel beter uit de verf in de originele taal dan in het Engels. Kun je ook meteen nog je Frans oefenen. Een win-win situatie!

Lupin

4.3

Cast

4.5/5

Verhaal

4.3/5

Visueel

4.3/5

Originaliteit

4.5/5

Drama

4.0/5

Goed

  • Lichte toon met respect voor zware onderwerpen
  • Omar Sy
  • Vlotte serie
  • Indrukwekkend

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.