Recensie: Guns Akimbo is een videogame in filmvorm

Sommige acteurs zitten hun leven lang vast aan de rol die hen bekend heeft gemaakt. Zo ook Daniel Radcliffe. Hij zal altijd bekend blijven staan als Harry Potter, wat hij ook doet. Om het imago van zich af te schudden kiest Radcliffe echter rollen uit die compleet anders zijn dan die van de tovenaarsleerling. Een van de rollen is die van Miles in Guns Akimbo. Een maffe preek tegen geweld en mensen die al hun tijd op het internet doorbrengen. Hoewel de film over het algemeen erg vermakelijk is, zitten er wel een aantal kanttekeningen aan.

Waar gaat Guns Akimbo over?

Radcliffe speelt Miles, een IT nerd die niets anders doet dan coderen voor een stom online spelletje. Op een avond krijgt hij ruzie in de chatbox van Skizm, een soort van underground fight club die willekeurige criminelen selecteert en laat vechten tot de dood. Kijkers volgen de wedstrijden via een livestream. De baas van Skizm en zijn bendeleden zijn beledigd door Miles’ commentaar. Binnen no time staan ze aan de deur en slaan Miles buiten westen. Eenmaal wakker komt Miles er achter dat er twee pistolen aan zijn handen geschroefd zijn. Hij is nu een deelnemer in het spel. Zijn tegenstander is Nix (Samara Weaving), een gewetenloze veteraan in het Skizm-spel. Miles moet er alles aan doen om te overleven.

Recensie: Guns Akimbo is een videogame in filmvorm

Een grote videogame

Guns Akimbo is een snelle, neon-gekleurde film vol met geweld dat rechtstreeks uit Mortal Kombat lijkt te komen. De boodschap van de film? We moeten minder online leven en al dat geweld in films en video games is niet gezond. Het is een aparte boodschap in een film die menige andere R-rated films achter zich laat qua brute vechtscènes. Als een doorgewinterde kijker van gruwelijk geweld in films moest zelfs ondergetekende af en toe even weg kijken.

Toch is Guns Akimbo best prima om te kijken. Het is even wennen aan de felle kleuren en de misselijkmakende montages in het begin, maar als je er eenmaal in zit, dan is het prima te doen. Hier en daar kakt de film op sommige momenten wel in en soms gaat alles iets te snel. Dan is het niet helemaal makkelijk te volgen. Maar vooral de finale is spectaculair en alleen daarom al is de film het waard om te kijken.

Radcliffe is overtuigend in zijn rol als loser die toch ineens een badass wordt. Geen moment kijk je naar hem en denk je “Oh hey Harry Potter!” Wellicht komt dat ook mede door zijn indrukwekkende baard. Toch is het niet hij, maar Samara Weaving die de show steelt. Haar Nix is gestoord, maar heeft wel enige diepgang. Weaving speelt de rol vol overgave, wat terug te zien is op het scherm.

Conclusie

Guns Akimbo is een maffe film die op veel vlakken werkt, maar op sommige vlakken wel weer te kort komt. Of de boodschap van de makers ook over komt, dat is een tweede. Het is in ieder geval duidelijk dat Radcliffe zijn toverstok definitief aan de wilgen heeft gehangen.

 

Guns Akimbo

4

Verhaal

3.8/5

Actie

4.0/5

Humor

4.0/5

Cast

4.3/5

Goed

  • Goede actie
  • Goede cast
  • Vrij grappig

Niet zo

  • Soms iets te gewelddadig
  • Camerawerk is soms misselijkmakend

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.