Recensie: De prins en de naaister is onweerstaanbaar zoet

Misschien hebben jullie het ondertussen door, maar ik ben echt GEK op graphic novels. De laatste tijd verschijnen er steeds meer van deze boeken in het Nederlands. Zo ook De prins en de naaister: een graphic novel waar ik al tijden benieuwd naar was. Het verhaal klonk zo fantastisch dat ik het niet aandurfde om de Engelse versie te lezen, bang om iets te missen. Toen ik hoorde dat de vertaling uitkwam, sprong ik een gat in de lucht. Eindelijk kon ik in dit boek gaan duiken! Het gevaar is dan natuurlijk dat het boek tegenvalt door mijn hoge verwachtingen. Hieronder lees je of dat gebeurde. Spoileralert: absoluut niet!

De prins en de naaister is uitgegeven door Best of YA en is een vertaling van The Prince and the Dressmaker. Wij ontvingen een recensie-exemplaar in ruil voor onze eerlijke mening.

Waar gaat De prins en de naaister over?

De prins en de naaisterParijs, aan de vooravond van de moderne tijd.

Prins Sebastian is op zoek naar een bruid. Of eigenlijk zoeken zijn ouders die voor hem. Sebastian heeft het te druk met het verbergen van zijn geheime leven. ’s Avonds bestormt hij Parijs als de fabelachtige Lady Crystallia, het gewildste icoon van de mondiale modehoofdstad.

Sebastians geheime wapen is zijn geniale ontwerpster en beste vriendin, Frances. Ze is een van de slechts twee mensen die de waarheid kennen: deze prins draagt soms jurken. Maar Frances heeft grootse dromen, en als geheim wapen moet je nu eenmaal geheim blijven. Hoelang zal Frances haar eigen dromen opzij kunnen zetten om een vriend te beschermen?

Een kleurrijk verhaal over identiteit, jonge liefde, kunst en familie. Dit moderne sprookje voor alle leeftijden zal je hart veroveren.

Prins(ES) Sebastian

Zoals je kunt zien: dit verhaal is queer! Het representeert jongens die zich willen kleden als meiden, en dat is natuurlijk helemaal oké! Het wordt neergezet als een kracht, niet als een zwakte. Ik heb zelf geen ervaring met dit soort gevoelens, maar ik het het idee dat het een mooie representatie was.

Het complete plaatje

De prins en de naaister

Alles aan dit verhaal klopt. De personages, het plot, de setting, de art style: alles past perfect bij elkaar! Er zit een mooie opbouw in het verhaal die het boek heel interessant maakt. Aan het begin wordt er echt de tijd genomen om het plot tot gang te laten komen en daarna gaat het steeds vlotter. Op het einde werd er weer mooi ingezoomd. Dat zorgt ervoor dat je door het verhaal heen vliegt, maar dat je toch alles heel precies meekrijgt. Bij graphic novels ben ik soms bang dat ik té snel door het boek ga, maar bij dit verhaal had ik dat idee niet. Er werd niet gehaast en elke afbeelding was een echte toevoeging aan het verhaal.

Personages om op te vreten

Het verhaal is al ontzettend sterk, maar de personages doen daar zeker niet voor onder. Iedere relatie wordt wederom mooi opgebouwd. Vooral de relatie tussen Sebastian en Frances is fantastisch, hun vriendschap is zo zoet. Ik vind het prachtig hoe Frances Sebastian niet veroordeelt, maar hem helpt om zich zo mooi mogelijk te voelen. Waren we allemaal maar wat meer zoals Frances! Toch zitten er ook momenten in het boek dat het wat minder goed gaat tussen verschillende personages, wat het boek weer realistisch maakt. Dit boek zit vol helden, die stuk voor stuk een plekje in je hart innemen.

Conclusie

Het zal jullie niet verbazen: ik ben gek op dit boek! Het is lief, het is zoet, het is prachtig. Ik weet zeker dat jij er ook van zult genieten. Hou je van graphic novels? Lees dit boek! Houd je van schattige verhalen? Lees dit boek! Hou je van queer stories? Lees dit boek! Houd je daar allemaal niet van? Lees dit boek, dan zul je ervan gaan houden 🙂

 

De prins en de naaister

Lief, zoet en prachtig
4.5

Plot

4.5/5

Personages

5.0/5

Art style

4.5/5

Setting

4.0/5

Representatie

4.5/5

Goed

  • Mooie opbouw
  • Prachtige personages
  • Queer!

Niet zo

  • Misschien iets TE perfect?

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.