Geekmas: Switched Again is een heerlijke wegkijk film

In the Princess Switch leerden Stacy De Novo en Lady Margaret elkaar kennen. Ook al is Stacy een banketbakker uit Chicago en Margaret een toekomstige prinses, ze lijken als twee druppels water op elkaar. Problemen doemen op en om deze op te lossen, wisselen de twee vrouwen van leven. De eerste film eindigt met een eind goed al goed, maar twee jaar later verschijnt toch een tweede deel. In the Princess Switch: Switched Again, reist Stacy af naar Montenaro en om de relatie van Margaret te redden, wisselen de twee voor een dag weer van leven. Maar Margarets nicht, die sprekend lijkt op Margaret en Stacy, gooit roet in het eten.

Waar gaat het Switched Again over?

Geekmas: Switched Again is een heerlijke wegkijk film

In het eerste deel deed Margaret afstand van de troon en wilde ze zich richten op haar relatie met Kevin. Toen de koning echter overleed en zijn zoon besloot niet te regeren, kwam de taak van koningin zijn terecht bij Margaret. Deze spanningen zorgden voor te veel spanning op de relatie van Margaret en Kevin en na anderhalf jaar besloten ze ermee op te houden. Kevin keerde terug naar Chicago en ging weer aan de slag als bakker, terwijl Margaret zich richtte op haar toekomstige rol als koningin.

Stacy daarentegen is inmiddels de prinses van Belgravia, na haar huwelijk met Prins Edward. Het huwelijk verloopt niet vlekkeloos, omdat Stacy soms te veel in het prinses-zijn getrokken wordt en meer bezig is met wat ze moet doen, dan met haar man. Toch gaan ze samen naar Montenaro om de kroning van Margaret bij te wonen. Voordat Stacy gaat, maakt ze een pitstop in Chicago bij Kevin en smeekt hem om mee te gaan, om de relatie tussen hem en Margaret nog een kans te geven. Uiteindelijk gaat hij overstag en gaan ze met z’n drieën naar Montenaro.

In Montenaro voelt het al snel weer vertrouwd tussen Kevin en Margaret. Maar een dag alleen met z’n tweetjes lukt niet, door de het kerstbal en -concert en de aankomende kroning. Stacy stelt voor om nog een keer te ruilen van levens, zodat Margaret een dag met Kevin kan zijn. Ondanks de twijfels, doen ze vrouwen het en stapt Stacy in Margarets schoenen voor een dag, en andersom. Terwijl Margaret in Stacy’s kleding uit het paleis ontsnapt en een dag met Kevin doorbrengt, gaat Stacy als Margaret naar het kerstconcert.

Wat de twee vrouwen echter over het hoofd hebben gezien, is Margarets jaloerse nicht Fiona. Fiona is jaloers op haar rijkdom en maakt met haar twee hulpjes een plan om Margaret te ontvoeren, om vervolgens in haar plaats te treden. Ze lijken immers sprekend op elkaar. Maar op het kerstbal ontvoeren Fiona’s hulpjes, in plaats van de echte Margaret, Stacy. Zo wordt het plan een stuk gecompliceerder..

Drie look-a-likes

In het tweede film speelt Vanessa Hudgens de rollen van Margaret, Stacy en Fiona. De toevoeging van een jaloerse nicht die alle plannen in de war schopte, gaf de film een leuke twist en gaf hem andere verhaallijn dan de eerste. Maar dat de jaloerse nicht een derde look-a-like was en dus wederom Vanessa Hudgens in een andere rol, had niet gehoeven.

Ik vond dat Vanessa Margaret en Stacy heel overtuigend speelde en dat het ook echt twee aparte personages waren. Maar Fiona voelde daarentegen een beetje ‘te’ en overdreven. Het was leuk gedaan, maar het was een toevoeging die niet heel erg nodig was. Wellicht kwam dat omdat deel één met een mooi gesloten einde was afgelopen en ze voor deel twee iets nodig hadden wat de film lang genoeg zou maken en zou opvullen.

Kerstsfeer

Ondanks de schitterende kerstversieringen en de sneeuw, vond ik Switched Again een mindere grote kerstsfeer hebben dan de eerste. Desalniettemin is dit vervolg een heerlijke film om te kijken op de bank met een dekentje in december. Het is een gezellige, cheesy, wegkijkfilm en je wordt er absoluut blij van. Zeker nu de kerstmarkten op veel plekken niet door gaan en we niet naar andere, sprookjesachtige winterlanden kunnen reizen, is deze film een goede vervanging daarvan.

Waard om te kijken?

Dat absoluut. Het is geen ijzersterke film die je echt grijpt, maar Switched Again is een perfecte december film. Hij heeft romantiek, drama, kerstdecoraties, sneeuw, lichtjes, liefde en vriendschap. Zelfs een beetje spanning. En humor natuurlijk. Wat wil je nog meer op een donkere decemberavond?

 

0.00
3.15

Cast

3.5/5

Verhaallijn

2.5/5

Personages

2.5/5

Kerst-feel

4.0/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.