Nieuwe Netflix mini-serie Unbelievable is erg aangrijpend

Heftig, graphic, intens en ergens ook mooi. Dat zijn de vier beste woorden om de Netflix Original Unbelievable te beschrijven. De achtdelige serie volgt het waargebeurde verhaal van Marie Adler. Iemand breekt in, in Marie’s huis en verkracht haar. Geschokt en getraumatiseerd meldt Marie het bij de politie in de hoop dat de verschrikking daar eindigt, maar niets is minder waar.. want wat als de politie, de mensen die er zijn voor onze veiligheid, je niet gelooft?

Het verhaal van Unbelievable

Marie Adler heeft geen makkelijke jeugd gehad. Tientallen pleeggezinnen heeft ze gehad, totdat ze nu eindelijk een eigen plekje had bemachtigd. Maar dat gevoel van ‘een eigen plekje’ wordt bruut verstoord als ze ’s nachts verkracht wordt door een inbreker. Ze meldt het de volgende ochtend aan de politie, die haar keer op keer haar verhaal laat herhalen. Maar de politie ziet haar niet als een slachtoffer, maar meer als een probleemkind die een manier van aandacht zoekt door een verkrachting te verzinnen. Uiteindelijk geeft Marie, geheel in een hoekje geduwd door politie, toe dat ze het verzonnen heeft en riskeert ze zelfs een celstraf voor het afleggen van een verzonnen verklaring. Dit terwijl er om de zoveel weken in een staat in de buurt precies een zelfde soort verkrachting plaats vindt….

Heftig

Voor wie verkrachtingsscènes een trigger zijn, is dit niet de beste serie om te kijken. Alle scènes zijn heftig en gedetailleerd. Zelfs als een kijker die er niet door getriggerd zou worden, was het erg aangrijpend en op sommige momenten zo heftig dat je even weg wilde kijken of op pauze wilde klikken. Unbelievable is dan ook zeker geen serie die je eventjes voor de leuk moet kijken, maar het is wel waard om te kijken. Het verhaal van Marie Adler is helaas geen uniek verhaal en door middel van een serie op zo’n groot platform als Netflix, horen meer mensen erover. Het is een goede manier om een groot bereik te bereiken.

Binge-waardig

Unbelievable is geen serie waarvan je elke dag of elke week een aflevering kijkt. Als je eraan begint, zal je hem waarschijnlijk binnen een dag of twee uitkijken. Je wilt als kijker weten wat er is gebeurd en het onrecht wat al deze vrouwen, maar vooral Marie Adler, is aangedaan. Het is elke aflevering weer enorm spannend, omdat je in zekere zin mee wordt genomen in het onderzoek. Elke keer kom je iets meer te weten en kan je zo langzaam zelf alle puzzelstukjes in elkaar leggen. Maar bereid je wel voor met zakdoekjes en maak je agenda leeg.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.