Venom verslaat Justice League in de box office

Ondanks het feit dat Venom slechte kritieken te verduren kreeg, blijkt de symbiote onverwachts toch een enorm succes te zijn. De anti-held was een enorme gok van Sony, maar nu blijkt dat het toch zijn vruchten af heeft geworpen. Venom heeft officieel meer omzet gedraaid dan Justice League.

Venom draait om Eddie Brock, een journalist die in contact komt met een buitenaardse substantie. De substantie, ook wel symbiote genoemd, klampt zich vast aan Eddie en neemt zijn lichaam over. De twee ontwikkelen een onverwachtse band en samen met Venom doet Eddie er alles aan om bad guy Carlton Drake van de Life Foundation en diens symbiote Riot, te stoppen. Venom is normaal gesproken een van Spider-Mans slechterikken, maar in deze film is hij meer een anti-held. Over het algemeen waren de recensies niet heel goed, maar het publiek omarmde Venom wel en zo werd de film toch een succes.

Justice League was ook een superheldenfilm die niet veel sprankelende kritieken kreeg. De productie van de film werd geplaagd door re-shoots. Daarnaast werd het script werd opnieuw geschreven. Ook moest regisseur Zack Snyder moest zich terugtrekken. Het ergste van alles is wellicht de digitale bovenlip van Superman Henry Cavill.

Omzet

Hoewel Justice League het niet per definitie slecht deed, was het toch niet het enorme succes waar op werd gehoopt. Box office Mojo laat zien dat Venom die nog altijd in de bioscoop draait, Justice League al voorbij is gegaan in omzet. In totaal heeft Venom $673,5 miljoen dollar in het laatje gebracht. Dat is 15 miljoen dollar meer dan Justice League. Naar verwachting zal Venom aan het einde van zijn bioscoop-leven bijna 700 miljoen dollar hebben opgebracht.

Het is een goede start voor de plannen van Sony om een eigen cinematic universe te beginnen. De studio heeft al plannen aangekondigd voor een film over Morbius. Jared Leto gaat daarin de hoofdrol vertolken. Warner Bros zit echter niet stil. Volgende maand komt Aquaman met een solo film. Verder komen volgend jaar onder andere Shazam en Joker uit. In 2020 kunnen we Birds of Prey en Wonder Woman 1984 verwachten. Er komt dus in ieder geval nog genoeg om naar uit te kijken.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.