Waarom het einde van Locke & Key seizoen 2 verreweg het slechtst is

Locke & Key seizoen 1 vond ik fantastisch, dus ik was superenthousiast toen er een seizoen 2 kwam! Zoals je in de recensie van Locke & Key seizoen 2 kan lezen, viel dat een beetje tegen. Waar ik pas echt boos van werd, was de allerlaatste aflevering… (Zo boos dat ik er een hele review over schrijf) Pas op: deze blog zit vol spoilers!

Personages waar ik niets om geef

In de laatste aflevering van Locke & Key seizoen twee komen Ellie en Lucas terug, beide als hun echte zelf. Maar: het kon me geen bal schelen! Lucas is amper benoemd in heel seizoen 2 en eigenlijk alleen Ellie geeft om hem. Wat voor waarde heeft het dan om hem nog terug te halen? Wat gaat er nu tussen die twee gebeuren met dat enorme leeftijdsverschil…? Awkward.

Over Ellie gesproken, ik heb haar dood al twee keer verwerkt, eens eind seizoen 1 en in seizoen 2 toen de Locke’s erachter kwamen dat ze haar dood veroorzaakt hebben. Plus ze is per toeval ontsnapt, dus het heeft nul meerwaarde dat ze er ineens weer is. De enige reden om haar terug te halen, is voor haar zoon Rufus, maar die speelde ook al nauwelijks een rol dit seizoen. Het was een heel ander verhaal geweest wanneer de Locke’s terug waren gegaan voor Ellie, maar dat is niet zo. Ik had het sterker en minder voorspelbare gevonden als Ellie ‘dood’ was gebleven. Dit voelt als het op safe spelen, erg jammer.

Het feit dat Sam in de samenvatting zat, gaf me het idee dat hij nog wel echt een rol zou gaan spelen. Dat vond ik interessant en toen zijn plan in werking werd gezet, dacht ik wauw! Dit kan supertof worden! En toen was het binnen vijf minuten alweer klaar… Matig. Oh en er wordt nog een keer benoemd dat hij iets doet in plaats van dat we hier zien of dat hij zelf tekst heeft…

Locke & Key seizoen 2 heeft matige slechteriken

Gabe is fantastisch, zoals Nora in de review van Locke & Key seizoen 2 beschrijft, maar Eden? Ik vond haar superirritant en totaal niet geschikt als villain. Ze was niet eens echt geloofwaardig. Het is echt een gemiste kans dat ze haar hele verhaal hebben opgebouwd voordat er echt iets is neergezet. De scène die zich in haar hoofd afspeelt, vond ik bijvoorbeeld wel heel gaaf (en doodeng met de Forget me not vibes). Voordat Eden echt een kans kreeg om te stralen, werd ze onderuit gemaaid in de laatste aflevering. Dat had dus ook geen impact. Daarnaast: de slechterik voor volgend seizoen wordt aangekondigd en dat deed me eigenlijk ook niets. Zonde!

Alleen maar gevecht

De hele laatste aflevering bestond eigenlijk uit het eindgevecht (en afronding van losse eindjes en opbouw voor het volgende seizoen). Het was daardoor niet echt spannend en er zat helemaal niets slims in. Dat was voor mij echt een enorme teleurstelling. Het had zo weinig van de interessante en specifieke magie van het vorige seizoen. I can’t met die sleutel die je vleugels geeft! Waar is dat goed voor?! Het doet niets voor het verhaal! Doe gewoon niet! Hetzelfde geldt tot op zekere hoogte ook voor de Hercules sleutel en de Chain sleutel. Kortom: alles dat ik wel leuk vond aan Locke & Key seizoen 2 werd onderuit gemaaid in deze laatste aflevering. MEH.

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.