J.K. Rowling gaf al hints over einde van The Crimes Of Grindelwald in 2016

De meeste fans hebben de film The Crimes Of Grindelwald intussen al gezien. Mocht dat niet het geval zijn, wees dan gewaarschuwd. In dit artikel zullen spoilers staan. The Crimes Of Grindelwald is het tweede deel in de Harry Potter spin-off serie Fantastic Beasts & Where To Find Them. J.K. Rowling, de schrijfster van de boeken, is ook de screenwriter van de Fantastic Beasts serie. Zoals we van Rowling gewend zijn is ze niet vies van het verstoppen van hints hier en daar. De grootste twist kwam aan het einde van Crimes Of Grindelwald en ging over het mysterieuze personage Credence Barebone. Fans van de serie waren of verward, of in shock. Nu blijkt dat Rowling al in 2016 een hint had verstopt op haar website over het lot van Credence.

Het einde uitgelegd (spoilers)

Aan het einde van The Crimes Of Grindelwald heeft Credence (Ezra Miller) besloten om zich bij Grindelwald (Johnny Depp) aan te sluiten. Om hem te paaien geeft Grindelwald Credence een toverstok en een mysterieuze vogel. De vogel blijkt een feniks te zijn (wij gokken dat het Felix is). Eerder in de film vertelde Dumbledore (Jude Law) al aan Newt (Eddie Redmayne) dat de legende gaat dat de feniks altijd een Dumbledore in nood zal helpen. Het is dan ook niet verrassend dat Grindelwald aan Credence vertelt dat hij eigenlijk Aurelius Dumbledore heet en dus een broer is van Albus. Hoe dit allemaal precies werkt is onduidelijk. Credence is een stuk jonger dan Albus. De vader van Albus zat al geruime tijd voor Credence zijn geboorte in Azkaban. Of Grindelwald de waarheid spreekt moeten we nog maar zien. In ieder geval waren veel fans ondersteboven van het einde van de film.

Rowling gaf in 2016 al hints

De site Hypable kwam er achter dat Rowling al geruime tijd geleden hints gaf over wie Credence echt was. Ze heeft een pagina op haar website genaamd Answers, waarop ze een banner plaatste waar de naam Aurelius duidelijk op stond. Het is typisch J.K. Rowling om dit soort fratsen uit te halen. Fans wisten niet goed hoe ze de twist moesten plaatsen in de huidige tijdlijn, maar dit laat zien dat Rowling er dus wel over heeft nagedacht. We kunnen allemaal weer rustig doorademen.

J.K. Rowling gaf al hints over einde van The Crimes Of Grindelwald in 2016

De naam Aurelius past ook goed binnen de Dumbledore family. Het begint met een A, wat een vereiste is. Daarnaast betekent Albus ‘wit’, Ariana ‘zilver’ en Aurelius ‘goud’. Daar is in ieder geval over nagedacht. Rowling zelf heeft overigens niets gezegd over de hint. In plaats daarvan laat ze haar fans uitrazen, hoewel niet iedereen de twist even positief heeft opgepakt.

Marcus Aurelius was een Romeinse Keizer van 161 tot en met 180 na Christus. Zijn regering wordt gezien als het einde van het Romeinse Rijk. De keizer is erg bekend, alleen is het verhaal over zijn leven incompleet en nogal verwarrend. Het is dus niet zo gek dat Credence, een karakter wiens hele zoektocht naar zijn identiteit erg belangrijk is, uiteindelijk de naam Aurelius heeft gekregen.

Hoe het hele verhaal in elkaar steekt is nog niet bekend. Daarvoor moeten we wachten tot volgend jaar. Dan zal het derde deel in de Fantastic Beasts serie ons meer duidelijkheid geven.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.