Recensie: laatste seizoen Jessica Jones viel tegen

De succesvolle Marvel-serie Jessica Jones kwam na drie seizoenen tot zijn einde. Na 39 afleveringen het turbulente leven van Jessica te hebben gevolgd, werd de serie niet verlengd voor een vierde seizoen, net zoals alle andere Marvel-Netflix series werden gecancelled. Hoewel Jessica Jones sterk begon, wist het laatste seizoen niet dezelfde spanning te behouden.

De serie

Jessica Jones staat door haar superkrachten bekend als hero in New York. Ze doet het goede werk, totdat Kilgrave (David Tennant, onlangs nog te zien in Good Omens) in het spel komt en ervoor zorgt dat ze iemand vermoordt. Vanaf dat moment stopt ze met het uithangen van ‘the hero’ en wordt ze privé detective. In alle seizoenen blijft ze privé detective, maar haar moeder, van wie ze dacht dat ze dood was, komt in seizoen twee opdagen. Het zorgt voor veel spanning en chaos, wat allemaal tot een bloederig einde komt. In seizoen drie gaat het om de spanning tussen Jessica haar pleegzus en beste vriendin, Trish, en een psychopaat die op hun pad komt.

Seizoen één en twee

De eerste twee seizoenen waren heel sterk, met name het eerste seizoen wist veel kijkers aan de buis te kluisteren. Het was leuk om een vrouwelijke superheld te zien en daarbij speelt Krysten Ritter de rol geweldig. Het was spannend, maar ook grappig. Emotioneel, maar ook mooi. Het was een goede afwisseling van actie, romantiek en humor. Vooral Jessica’s opmerkingen over drank waren hilarisch.

Seizoen drie

In eerste instantie waren we heel blij toen een derde seizoen werd aankondigd, maar toen het eenmaal op Netflix stond, werd onze aandacht toch niet zo getrokken als de eerste twee seizoenen. Het laatste seizoen legde de focus heel veel bij Trish, en ondanks dat haar personage leuk is, keken we naar Jessica Jones en wilden we het liefst Jessica in het middelpunt zien staan. Dat gebeurde niet in seizoen drie. Er waren zelfs afleveringen waarbij Jessica amper in beeld kwam. Daarbij was de verhaallijn een beetje uitgemolken. Het was wéér een fout iemand die de stad kwam terroriseren en er zat niet echt iets nieuws in.

Niet alleen maar saai

De ziekte en de verhaallijn van Jeri Hogarth waren heel interessant en mooi. In de eerste twee seizoenen lijkt Jeri een bitch, iemand die over lijken gaat. Ondanks ze dit nog steeds wel doet in seizoen drie, leren we ook haar kwetsbare kant kennen. Daarbij was de allerlaatste aflevering ingrijpend en pakkend, iets wat helaas de rest van het seizoen niet kon doen. Het einde was een beetje een open einde, maar het was juist mooi dat het niet een typisch Hollywood einde werd waarbij alles goed en wel is. Trish nam verantwoordelijkheid voor haar daden, waardoor de twee zussen (voorgoed) uit elkaar werden gehaald. Ondanks alles wat er gebeurt is in de afgelopen drie seizoenen tussen Jessica en Trish, maakten ze in de laatste scene oogcontact, waarbij het overkwam alsof het ‘goed’ was tussen de twee.

Jessica Jones S.3

Onwaardig einde
2.75

Verhaal

2.5/5

Voorspelbaarheid

2.0/5

Cast

4.0/5

Tempo

2.5/5

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.