Recensie: Knives Out is slim maar voorspelbaar

Het is een tijd geleden dat er een goede murder mystery in de bioscopen uit kwam. The Good Liar kwam in de buurt, maar was vooral een mystery thriller. De laatste die wij ons kunnen herinneren is Murder On The Orient Express. Als je een Agatha Christie fan bent, dan wist je al hoe deze film af zou lopen voordat je hem keek. Momenteel draait Knives Out van regisseur Rian Johnson (Star Wars: The Last Jedi) in de bioscoop. Knives Out heeft een sterrencast met onder andere Daniel Craig, Chris Evans en Jamie Lee Curtis. De vraag is echter, is het een goede film of kun je hem beter overslaan? Geen zorgen. De trui van Chris Evans is niet het enige goede aan deze film. Knives Out is een erg vermakelijke en vooral slimme film.

Waar gaat Knives Out over?

Als de bekende misdaadschrijver Harlan Thrombey (Christopher Plummer) dood gevonden wordt net na zijn 85ste verjaardag, is het aan detective Benoit Blanc (Daniel Craig) om het mysterie op te lossen. De dysfunctionele familieleden lijken allemaal een motief te hebben voor de moord. Het is aan Blanc om door leugens en valse aanwijzingen heen te prikken om de waarheid te achterhalen.

Recensie: Knives Out is slim maar voorspelbaar

Sterke cast en goed verhaal

Knives Out is een ontzettend slimme film die fantastisch in elkaar zit. Als je goed oplet is het niet heel moeilijk om de dader te achterhalen, maar dat mag de pret niet drukken. De film is niet zozeer serieus zoals Murder On The Orient Express. Er zijn genoeg momenten waardoor je moet lachen. Daardoor voelt de film niet zo zwaar aan. In tegendeel, het zorgt er voor dat de film juist nog vermakelijker is om naar te kijken en soms zullen de grappige momenten je zelfs op een dwaalspoor zetten.

De film heeft ook een ijzersterke cast met veel grote namen. Er wordt op hoog niveau geacteerd, waardoor het goede script nog beter tot zijn recht komt. Het is verfrissend om een film te zien die op ieder vlak zo goed is uitgewerkt. Naast het goede verhaal en de fantastische cast zit de film ook cinematografisch perfect in elkaar. De speelduur vliegt voorbij en het is een genot om naar Knives Out te kijken.

Conclusie

Er komt een groot geweld aan blockbusters aan de komende tijd, maar toch is Knives Out geen film die je over wilt slaan. Wat ons betreft is het zelfs een van de beste films van dit jaar.

Knives Out

4.4

Cast

4.8/5

Plot

4.3/5

Visueel

4.5/5

Humor

4.0/5

Goed

  • Sterke cast
  • Goed verhaal
  • Goed camerawerk
  • Grappig

Niet zo

  • Soms voorspelbaar

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.