Geekmas: Jingle Jangle is een magische Kerstfilm

Kerstfilms. Ze zijn of fantastisch of vreselijk voorspelbaar. In het grote aanbod van films die gaan over de feestdagen zit er soms een pareltje tussen die je weet te verrassen. Een van die films staat nu op Netflix, genaamd Jingle Jangle: A Christmas Journey. Vanaf het eerste moment belooft de film een kleurrijk en divers avontuur te worden. En die belofte maakt Netflix ook meer dan waar. Jingle Jangle is een hartverwarmende film die je jaar na jaar kunt blijven kijken.

Waar gaat Jingle Jangle over?

Geekmas: Jingle Jangle is een magische Kerstfilm

Jeronicus Jangle is een beroemde uitvinder van magisch speelgoed. Zijn winkel is kleurrijk en zijn leven staat op het punt om voorgoed te veranderen als er een mysterieus pakketje wordt afgeleverd. Dit is hetgeen waar Jeronicus op wacht. Hij brengt een pop tot leven en is van plan om er miljoenen te laten maken, om ieder kind in de wereld gelukkig te maken. De pop is het hier echter niet mee eens en overtuigt de assistent van Jeronicus, Gustafson, om het boek met uitvindingen te stelen. Hierdoor raakt Jeronicus alles kwijt. Dit verandert echter wanneer zijn kleindochter langskomt en hem wederom laat geloven in magie.

Magisch mooi gemaakt

Zoals het een goede musicalfilm betaamt, begint Jingle Jangle met een groots openingsnummer in een steampunk setting. Onmiddelijk weet de film je mee te nemen. Er is kleur en spektakel, dans en fenomenale zang. Maar voor wie bang is dat het een musicalfilm is waarbij ieder moment een nieuw liedje start, maak je geen zorgen. De hoeveelheid liedjes vallen mee en de zang is zo goed gedaan dat het een genot is om naar te luisteren. Een van de producers is John Legend, dus dan kun je er wel vanuit gaan dat de muziek gewoon dikke prima is.

Forest Whitaker is aandoenlijk als de knorrige oudere Jeronicus. Hij weet perfect de balans te bewaren tussen emotie en de Scrooge-achtige trekjes van zijn personage. Het zorgt er voor dat Jeronicus een personage is waarvoor je sympathie kunt blijven houden. Keegan-Michael Key doet het prima in zijn rol als slechterik, al voelt Gustafson wel enigszins twee-dimensionaal. De redenatie achter zijn keuzes zijn vlak, wat er voor zorgt dat hij niet echt een interessante bad guy is. Gelukkig weet Key met zijn charme de rol toch enigszins interessant te maken. Toch wordt de film gestolen door de jonge Madalen Mills als de kleine Journey. Zij weet een ideale mix van magie en kattenkwaad over te brengen. Haar enthousiasme werkt aanstekelijk.

Soms voelt de film wel een beetje te vol aan. Er zijn veel verschillende plotlijnen en ontzettend veel personages dat het soms een beetje chaotisch aanvoelt. Aan de andere kant heeft dat zijn charme en de boodschap van de film blijft duidelijk; geloof in jezelf en alles is mogelijk.

Conclusie

Geekmas: Jingle Jangle is een magische Kerstfilm

Jingle Jangle: A Christmas Journey is een prachtige film met mooie kostuums, muziek en een goede cast. Een van de betere Kerstfilms die dit seizoen is uitgekomen en waar we nog vele jaren plezier van gaan hebben.

Jingle Jangle: A Christmas Journey

4.25

Verhaal

4.0/5

Cast

5.0/5

Muziek

3.8/5

Kostuums

4.0/5

Kerstsfeer

4.5/5

Goed

  • Goede cast
  • Leuk verhaal
  • Kleurrijke kostuums en decors
  • Leuke muziek

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

1 Comment

  • I’m just gonna say it: ik vond Jingle Jangle wél een enorm voorspelbare film. Daarnaast vond ik dat er eigenlijk vrij weinig kerstigs aan was. Het voelde meer als een verhaal dat zich toevallig tijdens kerst afspeelde. Ik was niet heel enthousiast over het acteerwerk van de kinderacteurs en ik vond de liedjes en het gedans geen enkele toevoegde waarde hebben (maar ik heb persoonlijk dan ook een hekel aan musicalfilms). Dat en de bijpersonages vond ik zelfs vrij irritant. Ik had veel te hoge verwachtingen en ik vond een aantal elementen aan de verhaallijn ook totaal niet logisch. Het enige dat ik wel aan deze film kon waarderen waren de sets en kostuums en dat is voor mij helaas echt niet genoeg. Jingle Jangle zou van mijn geen voldoende krijgen. Doe mij maar Klaus!

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.