Recensie: Hobbs & Shaw is vermakelijke actie

De eerste keer dat Dwayne Johnson en Jason Statham als Hobbs en Shaw het scherm deelden was in 2015 in Furious 7. Blijkbaar was er zo veel chemie tussen de twee dat het onvermijdelijk was dat er een spin-off film zou komen. Hoewel de originele serie mij weinig kan bekoren, was ik wel enthousiast over deze film. Ik hou van actie, ik hou van the Rock en Idris Elba en het is geen straf om naar mooie auto’s te kijken, maar wel met mate. Gelukkig weet The Fast And Furious Presents: Hobbs and Shaw hierin niet teleur te stellen. Verwacht geen diep verhaal, want dan kun je lang blijven wachten. Hobbs and Shaw is over-de-top vermakelijke actie waarbij je je geen moment verveelt.

Waar gaat Hobbs & Shaw over?

Een groep MI-6 agenten heeft de taak gekregen om een gevaarlijk virus dat de mensheid uit kan roeien, veilig te stellen. Deze missie valt in het water als de cyborg Brixton (Elba) ook achter het virus aan gaat. Een van de agenten weet zichzelf te infecteren met het virus en te ontsnappen. Toevallig is die agente de zus van Deckard Shaw (Statham), die de taak krijgt om haar in veiligheid te brengen. Hij is hierin echter niet alleen. Ook Luke Hobbs (Johnson), zijn aartsrivaal, wordt op de missie gezet. De twee weigeren in eerste instantie samen te werken, maar als Brixton Hattie Shaw (Kirby) toch in handen weet te krijgen, hebben de twee geen keuze en moeten ze samen de wereld redden.

Standaard verhaal maar met een top cast

Het verhaal van Hobbs and Shaw is er eentje die we al vele malen hebben gehoord. Een virus die iedereen uit dreigt te roeien en er zijn maar twee mensen die de wereld kunnen redden. Wat dat betreft brengt de film weinig nieuws met zich mee. Wat Hobbs and Shaw wel onderscheidt van andere films, is het feit dat de actie over de top is, maar wel op een goede manier. Ok, realistisch gezien zouden alle hoofdpersonen al zes keer zijn overleden met deze stunts, maar hey, we kijken niet naar dit soort films voor het realistische aspect. Visueel ziet de film er top uit. Er zijn genoeg snelle auto’s te zien en regelmatig is het ontblote torso van Dwayne Johnson te bewonderen. Dit zou allemaal natuurlijk niet werken als de cast niet goed zou zijn. Dat zit echter wel goed. Johnson en Statham hebben een chemie die van het scherm af spat. Het gekibbel is leuk om naar te kijken en wordt nooit irritant. Elba is natuurlijk de perfecte bad guy die toch genoeg charme heeft om niet te vervallen in het standaard plaatje van de slechterik. Op de vraag van Hattie wie hij is, antwoord hij dan ook doodleuk I’m the bad guy. Een beetje zelfspot is nooit mis en dat is in het script ook wel meegenomen. Vanessa Kirby is een heerlijke bad-ass die zich weinig aantrekt van het gekibbel tussen de mannen. Ze is een frisse wind in een film vol met testosteron.

Conclusie

Hobbs and Shaw is op geen enkele manier baanbrekend, maar de actie is vermakelijk genoeg om je te blijven entertainen. Er zit genoeg in van de originele franchise om interessant te blijven voor de F&F fans, maar staat ook genoeg op zichzelf om de rest van het publiek te boeien. Al met al een geslaagde actiefilm. Het zal dan ook niemand verbazen dat er al een sequel in de maak is.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.