HBO MAX

Recensie: De Friends Reünie maakte de hoge verwachtingen net niet waar

De Friends Reünie: veel Friends liefhebbers keken er al jaren naar uit. Afgelopen week was het eindelijk zo ver. Een anderhalf uur durende aflevering werd wereldwijd uitgezonden. Maar misschien zorgden de torenhoge verwachtingen ervoor dat deze reünie net niet was wat we ervan hadden verwacht.

Friends recap

Aangezien de hitserie Friends inmiddels al zeventien jaar oud is, even een kleine recap van het plot. Friends volgt het leven van zes vrienden in New York City. Een duidelijk plot is er niet vanaf het begin; het volgt echt de levens van alle zes de personages en alles wat zij meemaken. Vanaf het begin was Friends een hit en werden miljoenen kijkers gehecht aan Chandler, Joey, Rachel, Monica, Phoebe en Ross. Met ruim tien seizoenen kwam er in 2004 een einde aan. 

Maar de serie wordt nog steeds herontdekt. Ik heb hem pas gekeken toen ik op vakantie was in New York en het was vooral om niet al om acht uur naar bed te gaan door de jetlag. Ik was direct hooked na de eerste paar afleveringen. Het is grappig, maar raakt je ook op de goede momenten en het neemt je echt tien seizoenen mee in de levens van de hoofdpersonen. 

Recensie: De Friends Reünie maakte de hoge verwachtingen net niet waar
HBO MAX

Hoge verwachtingen

Het was dan ook verdrietig om na tien seizoenen afscheid te moeten nemen. Een reünie was iets waar veel fans al jaren op wachten. Hoe ging met verder met Ross en Rachel? En Monica en Chandler? En de baby’s? Hoewel de serie met een mooi, afgerond, einde afsloot, waren er nog steeds vragen. Een grote wens van de fans was vooral om alle zes de geliefde personages weer samen op het scherm te zien.

In 2021, 17 jaar nadat de laatste aflevering van Friends de lucht in ging, werd ‘Friends The Reunion’ wereldwijd uitgezonden. Al maanden borrelde het in de lucht en de verwachtingen waren alleen maar hoger geworden. In de trailers was al te zien dat de acteurs terug gingen naar de sets en voor het eerst weer met iedereen samen zouden zijn. Ook zouden er oude scripts gelezen worden en scènes herleefd. Zoals ik al zei; torenhoge verwachtingen. 

Recensie: De Friends Reünie maakte de hoge verwachtingen net niet waar
HBO MAX

Dé Friends reünie aflevering

Maar helaas werden de hoge verwachtingen niet helemaal waar gemaakt. Natuurlijk was het ontzettend leuk om alle zes de acteurs weer samen te zien en James Corden, de presentator en interviewer, deed het leuk, maar misschien was anderhalf uur net wat te lang. Zeker aangezien de gemiddelde originele Friends aflevering rond de twintig minuten duurde. De stukken waarin de acteurs de set terug op gingen en herinneringen beleefden, waren enorm leuk. Net zoals het lezen van de oude scripts, de bloopers en het herspelen van een aantal scènes. 

Maar de tussenstukken met het live publiek waren soms te lang, en daarbij moet ik ook toegeven dat ik soms wat stukken heb doorgespoeld. Het is op zich logisch dat de aflevering niet helemaal aan de verwachtingen voldeed, want na 17 jaar lang wachten waren die misschien ook niet te voldoen. Maar wat ik mij had voorgesteld van een reünie aflevering is inderdaad de bloopers, scenes herleven en herspelen en niet lange interview stukken. Wat natuurlijk wel leuk was om te horen dat Jennifer en David altijd een oogje op elkaar gehad hebben, net zoals de geliefden Rachel en Ross. En Lady Gaga’s versie van ‘Smelly Cat’ was ook onvergetelijk. 

Conclusie

Tipte het aan de verwachtingen die ik vooraf had gesteld? Nee, helaas niet. Maar het was ondanks dat leuk om te kijken. Vooral de stukken waar ze de oude scripts weer lezen, brengen je echt terug naar de begintijden van Friends. Wat de reünie wel heel (heel) goed heeft gedaan: ik wil direct weer beginnen aan Friends, want wat een fenomenale serie was het origineel. 

Friends reünie

Leuk maar niet memorabel
4

Humor

4.0/5

Tempo

3.0/5

Personages

5.0/5

Goed

  • Terug de set op
  • Bloopers
  • Scripts lezen en scènes naspelen

Niet zo

  • Te hoge verwachtingen
  • Interview met live publiek

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.