Ambachtelijke jaarmarkt tijdens Middeleeuws Ter Apel 2021

Tijdens Fable and Fantasy Fest 2021 ben ik uitgenodigd voor Middeleeuws Ter Apel. Dat ligt namelijk vlak naast Emmen, waar F&F Fest plaatsvond. Nu denk je misschien: wat heeft dat met fantasy te maken? Middeleeuws Ter Apel is een soort jaarmarkt met Middeleeuws, fantasy, spiritueel en ambachtelijke elementen.

Een tintje fantasy

Ambachtelijke jaarmarkt tijdens Middeleeuws Ter Apel 2021Helaas was Middeleeuws Ter Apel dit jaar niet bij het klooster. Dat had het zeker een meer fantasy en mysterieuze sfeer gegeven dan camping Moekesgat. Sowieso was het de vraag of het door zou gaan en is er tot op het laatste moment gecommuniceerd dat het evenement was afgelast. Toch was de opkomst verbazingwekkend! Zelf stond ik natuurlijk weer fantasyboeken te verkopen en eigenlijk was er iedere vijf minuten wel iemand bij de kraam. De kraampjes zelf waren sfeervoller dan de simpele marktkramen van Fable and Fantasy. Helaas was er qua aankleding tijdens Middeleeuws Ter Apel niet zo veel. Het voelde Middeleeuws, omdat er gekookt werd in grote potten boven een open vuur en omdat er barden rondliepen. Ik miste vooral de decoratie. Mijn kraam stond toevallig tegenover een gave steampunk zweefmolen, maar dat tel ik eerder als attractie dan als decoratie.

Spiritueel Middeleeuws Ter Apel

Zoals gebruikelijk was bij Fable and Fantasy Fest 2021, waren er kristallen, kaarsen, wierook en bijzondere stenen te koop. Er liep zelfs een onofficiële handlezer rond (een bezoeker) die je ook meer over je aura kon vertellen. Bezoekers voelden zich ook vrij om expressief te dansen op liedjes die de bard speelde. Dat was stiekem best gaaf om te zien. Niet alles was helemaal op de maat, maar ik zou graag zo zelfverzekerd en schaamteloos dansen.

En natuurlijk de ambacht!

Allerlei lokale ondernemers kwamen naar Middeleeuws Ter Apel om wat bij te dragen. Ik stond bijvoorbeeld tussen de kraam van iemand die fotocursussen en prachtige foto’s van middeleeuwse schouwspelen verkocht, en iemand die heerlijke tulband cake bakte. Vergelijkbare juwelen- en kledingkramen zoals bij Fable en Fantasy Fest gaven het evenement wat extra kleur. Je kon ook weer heerlijke versgemaakte schoorsteenbroden bestellen en ambachtelijke kaas, worst, honingsnoepjes, mede en jam kopen. Er waren zelfs vegetarische hamburgers beschikbaar!

Conclusie: Middeleeuws Ter Apel was leuk voor een middagje

Met Fable en Fantasy Fest 2021 als mijn eerste fantasy festival, wist ik niet goed wat ik van Middeleeuws Ter Apel moest verwachten. Ik wist dat het kleiner zou zijn, maar ik had gehoopt dat het ondanks het formaat meer impact zou hebben. De locatie heeft echt afgedaan aan de sfeer, ondanks dat de kraampjes en standhouders natuurlijk leuk aangekleed waren. Ik miste denk ik ook de uitgedoste bezoekers, want die waren zeldzaam. Toch was Middeleeuws Ter Apel de plek om gezellige gesprekken te voeren. Mensen zijn nieuwsgierig naar jouw passie of vertellen je graag over hun eigen passie. Met de ongeveer dertig kraampjes en het heerlijke weer, zou je je prima een middagje kunnen vermaken.

Laat een reactie achter

Jennifer

https://jenniferwagemans.auteursblog.nl/

Check mijn social media voor updates over mijn fantasyreeks De Legendes van Pendar, reviews van andere boeken en fanart! Ik proeflees ook graag.

Ook interessant

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.