De grote paaseitjes booktag van Geekish

Het is dit weekend Pasen, wat betekent dat het tijd is voor paaseitjes! Bij Geekish zijn we gek op alle smaken die er zijn. De standaardsmaken zoals melkchocolade, maar ook wat vreemdere combinaties als toffee met koffiesmaak! Zo is het natuurlijk ook met boeken: iedereen houdt ergens anders van en er zijn genoeg soorten om te proberen. Daarom vormen boeken en paaseitjes zo’n ideaal koppel! In deze tag komen zes van onze favoriete smaken aan bod, samen met een opdracht voor een boek. Houd je van booktags? Check dan ook onze seizoenstags, bijvoorbeeld die van de lente! Met dat gezegd hebbende: let’s go!

Melkchocolade: een boek dat je elk jaar wel opnieuw zou willen lezen

paaseitjes

Melkchocolade paaseitjes zijn echte klassiekers: ze komen ieder jaar weer terug. Er zijn van die boeken die ook perfect zijn om ieder jaar weer opnieuw te lezen. Eén van die boeken is voor mij Pumpkinheads van Rainbow Rowell. Dit is een graphic novel die zich afspeelt tijdens een festival op een pompoenenveld. Het verhaal is ontzettend lief en leuk. Perfect voor de herfst. De artstyle is ook fantastisch, want de focuskleuren zijn oranje en donkerblauw. Dat zorgt gelijk voor die heerlijke herfstige sfeer. Ik heb nu al zin om dit najaar weer in dit boek te duiken. Maar eerst nog even zomerboeken lezen natuurlijk.

Pure chocolade: een boek dat jou ontroerde

paaseitjes

Er zijn veel boeken die mij hebben laten huilen, want ik huil nu eenmaal snel. Vorig jaar las ik bijvoorbeeld Het grote misschien van John Green. Het verhaal sprak me erg aan en ik was echt aangeslagen door een aantal heftige gebeurtenissen uit het boek. Ook de inspirerende quotes uit het boek raakten me. Ik heb van meerdere mensen gehoord dat de andere boeken van John Green ook ontroerend zijn. Die moet ik dus echt eens gaan lezen!

Witte chocolade: een boek met een witte cover

paaseitjes

Voor de witte chocolade ging ik op zoek naar boeken met een witte cover. Wauw, wat zijn dat er veel! De covers van één van mijn favoriete boekenseries bijvoorbeeld: allemaal voornamelijk wit! Ik heb het dan over de Vuurvogel-trilogie van Claudia Gray. In deze serie staat het reizen door verschillende dimensies centraal, wat mij ontzettend nieuwsgierig maakte naar het scifi-genre. Andere toffe witte boeken zijn The One van Kiera Cass (niet geliefd door iedereen, wel door mij!) en de Wrede Prins (deel 3 komt bijna uit!). The Hate U Give lijkt me ook een prachtig boek, maar die heb ik helaas nog niet gelezen.

Hazelnoot: een boek met een middelmatig plot en een ijzersterk (hoofd)personage

Paaseitjes met hazelnoot zijn lekker crunchy vanbinnen, net als sommige boeken. Toen ik het Schaduwjaar afgelopen maand las, was ik gelijk geïntrigeerd. Dit kwam niet zozeer door het plot, want gedurende een groot stuk in het boek waren er niet veel opwindende gebeurtenissen. De personages droegen het verhaal. Zonder hen zou alles uit elkaar vallen, maar dat gebeurde gelukkig niet. Vooral Tierney (het hoofdpersonage) vond ik ijzersterk. De andere personages waren ook allemaal heel krachtig en interessant.

Stroopwafel: een boek van Nederlandse bodem

Dit is weer een opdracht waar zo ontzettend veel boeken bij passen. Een aantal van mijn favorieten zijn de boeken van Astrid Boonstoppel: de Academie en Dit is hoe het ging. Ook de Truth-or-Dance trilogie van Chinouk Thijssen vond ik erg tof. Verder las ik recent Het zusje van, van Carlie van Tongeren. Dit boek was heel heftig en mooi tegelijkertijd. Heftig, want het gaat over de gevolgen van een auto-ongeluk. Mooi, omdat dit op een realistische en waardevolle manier werd beschreven. Daarbij komt dat het een shortie is, dus je vliegt er zo doorheen.

Pindakaas-melkchocolade: je favoriete boek waar je weinig van verwachte

Pindakaas en melkchocolade? Jazeker! Een vreemde combi die verrassend goed uitpakte 🙂 Hier koppelen we wederom een opdracht aan! Je hebt namelijk wel eens van die boeken waar je eigenlijk niks van verwacht, maar die toch goed blijken te zijn! Dit had ik met Legend van Marie Lu. Ik had niet zoveel positieve reacties gehoord, maar wilde dit boek toch graag proberen. Na een paar hoofdstukken zat ik helemaal in het boek en ik had het heel snel uit. De futuristische wereld sprak mij erg aan, net als het avontuurlijke plot. Ik ben nog niet verder gegaan met de volgende delen, maar dat wil ik wel graag. Maar ja, volgens mij heb ik dat al een paar keer eerder gezegd…

Toffee-coffee: een boek geschreven in vers

Voor deze opdracht heb ik het perfecte boek gevonden: Toffee van Sarah Crossan. In dit boek komt de weggelopen Allison terecht in het huis van Marla, een oude en licht verwarde vrouw. Marla is ervan overtuigd dat Allison één van haar vroegere vrienden is, genaamd Toffee. Vanuit dit punt ontstaat een mooi verhaal over een bijzondere relatie. Dit boek is helemaal geschreven in dichtvorm, waardoor alle woorden echt binnenkomen. Het hele boek had ik het gevoel dat dit één van mijn favoriete boeken zou worden. Helaas viel het einde voor mij een beetje tegen, want het was minder mooi afgewerkt dan ik hoopte. Toch heb ik enorm genoten van dit verhaal en raad ik het zeker aan.

Nu is het jouw beurt!

Dat waren dan alle opdrachten, hopelijk vond je ze leuk. Wij worden er heel blij van om deze tag op jouw blog te zien. Dus bij deze ben jij getagd! Voel je vrij om alle opdrachten en afbeeldingen van hierboven te gebruiken. Misschien wil je jouw favoriete paaseitjes toevoegen: doe dat dan zeker! We zouden het op prijs stellen als je op je blog laat weten dat de tag van ons komt. Stuur ons een berichtje als je de tag hebt gedaan, dan kunnen wij jouw antwoorden lezen. Voor nu: vrolijk Pasen!

Laat een reactie achter

Imke

Ook interessant

2 Comments

  • Leuke tag! Ik pik deze even voor morgen.

    • Wat leuk, dankjewel! Dat maakt ons erg blij 🙂

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.