Nieuw logo en titels voor aankomende Avatar films

Het is alweer bijna tien jaar geleden sinds James Camerons Avatar in de bioscoop verscheen. Het was de eerste 3D film ooit, en hoewel we nu gewend zijn aan een bril op tijdens de film, was dat toen revolutionair. Avatar ontving goede kritieken en haalde 2,7 miljard euro binnen. Het is nog altijd de film die het meeste geld heeft verdiend. De overige top films die allemaal meer dan 2 miljard dollar binnen brachten zijn Titanic, Star Wars: The Force Awakens en Avengers Infinity War.

Het tweede en derde deel in de Avatar reeks komen uit in 2020 en 2021. Daarbij hoort ook een nieuw logo. Het oude logo werd op het internet belachelijk gemaakt omdat de makers het gratis lettertype Papyrus gebruikt hadden. Voor een film van dat formaat is het niet gebruikelijk om geen eigen ontwerp te gebruiken.

Het was zelf zo erg dat het Amerikaanse satire programma Saturday Night Live er een hele sketch over maakte. Ryan Gosling speelt hierin een man die zo getraumatiseerd is door het gebruik van het lettertype Papyrus, dat hij er letterlijk slapeloze nachten van heeft.

Het nieuwe Avatar logo ziet er in ieder geval een stuk beter uit.

Avatar Titels

In totaal zullen er nog vier films in de wereld van Avatar uitgebracht worden. Er zijn ook al een aantal titels bekend, en niet iedereen stond te springen om wat er verzonnen was door Cameron. De vier films zullen de volgende titels krijgen:

Avatar: The Way of Water
Avatar: The Seed Bearer
Avatar: The Tulkun Rider
Avatar: The Quest for Eywa

Vooral The Seed Bearer klinkt een beetje dubbelzinnig, maar wellicht dat de titels nog veranderen.

De originele Avatar film ging over een ex-marinier die via het gebruik van een zogenaamde avatar wordt uitgezonden naar de wereld Pandora. Terwijl hij daar is moet hij de keuze maken tot het opvolgen van bevelen, of het beschermen van de nieuwe wereld waarin hij zich thuis voelt. De film werd vergeleken met het verhaal van Pocahontas.

Kijk jij uit naar de nieuwe Avatar films? Laat het ons weten in de comments.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.