Pokémon GO: Top 10 beste Pokémon uit Gen 4

Pokémon GO blijft zich ontwikkelen. De spelers onder ons zullen wel gemerkt hebben dat er wederom een nieuwe update is. De eerste paar Pokémon van generatie 4 zijn uitgebracht. De release bevat alleen de starters en een aantal veelvoorkomende Pokémon zoals Bidoof en Starly. Toch is het goed nieuws. Er zijn namelijk veel stoere Pokémon te vinden in deze generatie. Daarnaast zijn de legendarische Pokémon in deze generatie super tof. Denk aan Darkrai! Of Arceus, de God van alle Pokémon! Het zal nog even duren voordat zij in het spel zullen verschijnen, maar we hebben in ieder geval alvast een lijst gemaakt van de top 10 Gen 4 Pokémon die je niet moet missen! We hebben de legendarische Pokémon even buiten beschouwing gelaten. Let’s go catch ‘em all!

10. Magmortar

Magmortar is de evolutie van ieders favoriete vuureend. Magmar zelf heeft niet veel bijgedragen aan de metagame, maar Magmortar zal de vierde sterkste vuur Pokémon worden in het spel. Dit zegt niet veel, aangezien vuur Pokémon niet altijd de favoriete keuzes zijn spelers, vooral door alle zwaktes die ze hebben. Dat gezegd hebbende is het wel zo dat Magmortar tegen veel andere types, zoals fairy, bestand is. Dat is goed nieuws. Het is daarnaast ook fijn om te zien dat Magmar uit de vergetelheid wordt gehaald en in de spotlight wordt gezet.

9. Electivire

Net zoals Magmar heeft Electabuzz weinig liefde gekregen in Pokémon GO. Dit is geen verassing, aangezien hij niet echt bruikbaar is. Electivire gaat daar verandering in brengen. Hij zal de twee-na-beste niet-legendarische electric type worden in het spel. Daarnaast ziet hij er ook iets cooler uit dan Magmortar. Maar hey, dat is een persoonlijke voorkeur.

8. Rhyperior

Er komen nog een aantal evoluties van voorgaande generaties aan. Rhyperior is de evolutie van Rhydon. Rhydon was zeer bruikbaar in het spel, al heeft Tyranitar hem ondertussen van de troon gestoten. Rhyperior komt diezelfde troon weer claimen. Hij heeft twee types, namelijk ground en rock. Hoewel Groudon nog altijd beter is in de ground afdeling, zal Rhyperior wel beter zijn dan Tyranitar als het op de rock types aankomt. Ttars aanval is beter, maar Rhyperior houdt het langer vol met zijn HP en verdediging. Helaas heeft hij wel veel zwaktes, maar een goede trainer zal wel weten hoe hij Rhyperior goed moet gebruiken.

7. Magnezone

Ben je al moe van alle evoluties? Sorry, we hebben er nog een aantal te gaan. Een nieuwe goede aanvulling op de metagame is Magnezone. Ja, Electivire ziet er stoerder uit, maar Magnezones steel en electric type maken hem een geduchte tegenstander. Raikou blijft de beste electric type in het spel, maar Magnezone zit niet ver van hem af. Zijn aanval is beter dan Raikou en qua HP zitten ze gelijk. Dat gezegd hebbende is Magnezone wel zwakker in zijn verdediging. Dat zorgt ervoor dat hij zich in battles minder lang staande zal houden. Het is nog altijd een goede Pokémon voor in je team.

6. Togekiss

Togepi en Togetic zijn schattig, maar je hebt er niets aan. Niet getreurd, Togekiss is hier om alle draken te verslaan. Met zijn Fairy/Flying typering en een maximale CP van 3171, moeten de draken wel uit gaan kijken. Als Togekiss ook nog eens een fairy type quick move krijgt, dan is het helemaal voorbij. Deze schattige marshmellow is hier om het verschil te komen maken.

5. Lucario

Lucario is een fan favoriet en zijn fighting/steel typering zorgt ervoor dat hij niet bang hoeft te zijn voor Dazzling Gleam Blissey. Lucario is niet sterker dan Magnezone en hij is ook niet de sterkste fighting type. Hij ziet er wel stoer uit, en dat alleen al zorgt ervoor dat hij hoog op deze lijst staat. Daarnaast is Lucario door zijn typering wel bestand tegen veel andere types, waardoor hij een gevecht langer zal overleven dan Magnezone.

4. Spiritomb

Deze Ghost/Dark Pokémon is niet de sterkste in het spel, maar heeft wel de potentie om erg vervelend te zijn. Zijn enige zwakte is fairy, maar daarnaast is hij bestand tegen nog 4 andere types. Daarnaast ziet hij er een beetje vreemd uit, maar wel cool.

3. Tangrowth

Wie had gedacht dat Tangela ooit nog eens bruikbaar zou worden? Met een maximale CP van 3110, verslaat Tangrowth zelfs Celebi. Zijn attack is aan de lage kant, maar zijn uithoudingsvermogen zorgt ervoor dat Tangrowth het lang volhoudt. Als Niantic Tangrowth sterke grass aanvallen geeft, zoals solar beam, dan is dit zeker de beste grass Pokémon in het spel. Tangrowth heeft wel veel zwaktes, maar als je hem goed gebruikt dan zal hij best nuttig zijn.

2. Garchomp

Deze landhaai is een van generatie 4s sterkste Pokémon. Hij heeft een ground/dragon typering. Gen 4 geeft ons veel nieuwe legendarische draken, maar Garchomp is de niet-legendarische draak die Dragonite van de troon gaat stoten. Hij houdt het langer vol in gevechten dan de generatie 1 draak. Rhyperior heeft meer uithoudingsvermogen dan Garchomp, maar hij kan Garchomp niet verslaan als het op aanvallen aan komt. Groudon blijft de beste ground type aanvaller, maar Garchomp is bestand tegen meer aanvallen, en dus is hij een betere keus tegen water of grass types. Garchomp moet er alleen voor waken dat ice-types zijn dag niet komen verpesten.

1. Mamoswine

De ware koning van de niet-legendarische monsters in generatie 4. Mamoswine heeft geen hoge verdediging, maar zijn maximale CP van 3289 en zijn attack stat van 247, zorgen ervoor dat hij de beste ice type in het spel is. Daarnaast heeft Mamoswine ook de ground type, wat er voor zorgt dat hij bestand is tegen electric types. Met alle goede draken die eraan zitten te komen, is Mamoswine een monster die ze met gemak neer zal halen. Je kunt hem dus niet missen. Begin maar vast met het sparen van de Swinub candies!

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.