Marvel Strike Force – Ideaal spel voor de Marvel fans

Nadat ik Pokémon GO vaarwel had gezegd, had ik geen enkel spel meer op mijn telefoon staan. Totdat ik ineens het spel Marvel Strike Force tegenkwam. Het spel bestaat al sinds maart 2018 en wordt regelmatig geupdate. Marvel Strike Force is een pay-to-win game in beperkte mate. Geef je geld uit, dan zul je sneller beter worden. Maar ook zonder geld uit te geven is het spel prima te spelen. Het spel kenmerkt zich door zogenaamde campaigns, waarbij je een verhaallijn volgt, maar ook de blitz, waarin je tegen andere spelers moet vechten. Daarnaast zijn er genoeg events en hoe hoger je in level komt, hoe meer andere features worden vrijgespeeld, zoals bijvoorbeeld alliances. Ben je Marvel fan? Dan is dit spel zeker niet te missen.

Campaigns

Marvel Strike Force - Ideaal spel voor de Marvel fans

Aan het begin van het spel krijg je een aantal helden waar je mee kunt spelen en die je kunt trainen om steeds sterker te worden. De eerste campagne die je voert gaat over de slechterik Ultimus, die helden uit verschillende dimensies heeft gehersenspoeld. In het begin zijn de missies nog vrij makkelijk, maar hoe verder je komt, hoe moeilijker het wordt. Het is daarom van belang om je helden te blijven trainen. Je kunt verschillende helden krijgen door zogenaamde shards te verzamelen. Bij een bepaald aantal shards kun je dan een held toevoegen aan je team. Als jij een level omhoog gaat, kun je je personages ook een level omhoog laten gaan. Daar blijft het echter niet bij. Je moet namelijk ook items verzamelen waarmee je je helden kunt uitrusten, om ze zo naar een volgende tier te brengen. Deze items kun je of kopen, of je verzamelt ze in de campaigns. Als je een missie met drie medailles hebt afgerond, kun je autowin gebruiken. Daardoor krijg je rewards en XP. Dat betekent dat je snel level up kan gaan. Het trainen van je personages is niet alleen handig voor de campagnes. Ook in de blitz of events kun je je getrainde personages gebruiken.

Marvel Strike Force - Ideaal spel voor de Marvel fans

Events & Blitz

In Blitz battles kun je spelen tegen andere spelers. Hoe meer milestones je verzamelt, hoe beter de rewards. Zo kun je ook shards voor unieke personages vrijspelen. Om de zoveel tijd kun je een potje spelen zonder daar iets voor in te leveren, maar om echt verder te komen in de milestones moet je toch wat investeren. Dat is wel jammer. De events zijn wat interessanter. Je kunt zo al snel de personages Electra of Crossbones vrijspelen, die een nuttige bijdrage kunnen leveren aan je team. Het loont dus de moeite om deze events in ieder geval uit te proberen.

Marvel Strike Force - Ideaal spel voor de Marvel fans

Graphics

Qua graphics en gameplay ziet het spel er gelikt uit. Het zou niet misstaan op bijvoorbeeld een systeem als de Nintendo Switch. Het spel loopt soepel en hoewel het verder geen hogere wiskunde is wat je moet doen, namelijk een aanval kiezen en wachten of het resultaat heeft, gaat alles toch soepel. Strategisch nadenken is een must, vooral als je tegenstanders sterker zijn. Dat zorgt ervoor dat het spel interessant blijft, al is het wel jammer dat je op bepaalde momenten eerst flink moet trainen voordat je verder komt.

Conclusie

Marvel Strike Force is een leuk spel voor op de mobiele telefoon, zolang je maar wifi hebt. Het spel downloadt namelijk veel content, en degenen onder ons die geen enorme databundel hebben, zullen het toch van de wifi moeten hebben. Het spel ziet er gelikt uit en wordt ook continu geupdate. Daardoor blijft het leuk, ook al zou het leuker zijn als je niet hoefde te betalen om sneller verder te komen.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.