Alles wat we weten over de Lord Of The Rings TV serie

Een van de best geslaagde filmreeksen aller tijden is toch wel The Lord Of The Rings. Hoewel altijd gedacht werd dat het onmogelijk was om de boeken te verfilmen, is Peter Jackson er toch in geslaagd. Later kregen we de wat minder indrukwekkende The Hobbit trilogie. De vraag is dan ook of we een tv serie nodig hebben. De serie die Amazon maakt zal een prequel zijn van de gebeurtenissen in The Lord Of The Rings. Dit kan uiteraard twee kanten op gaan. Of de serie wordt een enorm succes en zal ons allemaal doen verbazen, of het wordt een grote mislukking.

Dit is wat we al weten over de serie.

Amazon betaalde $250 miljoen dollar voor de rechten

Alles wat we weten over de Lord Of The Rings TV serie

Amazon en Netflix waren allebei in gevecht om de rechten over de reeks te bemachtigen. Uiteindelijk won Amazon de rechten, maar ze moesten wel 250 miljoen dollar aftikken. Daar kwamen ook een aantal eisen bij kijken. Zo moeten er minimaal vijf seizoenen worden gemaakt en de productie moest binnen twee jaar afgerond zijn. Amazon moet er dus vaart achter zetten en we weten niet of dat de kwaliteit ten goede gaat komen.

De rechten alleen waren al vrij duur, maar daar blijft het niet bij. Er wordt geschat dat de serie in totaal zo’n 1 miljard gaat kosten om te maken. De baas van Amazon wilde graag een nieuwe Game Of Thrones vinden en was bereid om er miljarden in te steken. Het is nog even zien of het zijn vruchten afwerpt.

De serie gaat over een jonge Aragorn

Alles wat we weten over de Lord Of The Rings TV serie

Aragorn heeft veel screentime gehad in de originele trilogie, maar er valt nog genoeg te ontdekken over het personage. Aragorn is altijd een van de meest mysterieuze personages geweest in de serie. Vandaar dat het een goede zet is om hem de hoofdpersoon te maken. Dan heb je toch een personage die bekend is bij het publiek en er is genoeg ruimte om zijn achtergrondverhaal te vertellen.

Peter Jackson is misschien betrokken bij het project

Alles wat we weten over de Lord Of The Rings TV serie

Officieel gezien is Jackson nog niet aan het project verbonden. De bazen van Amazon zijn wel in gesprek met Jackson. Het zou een goede zet zijn om hem er bij te betrekken, aangezien de serie dan visueel gezien op één lijn zit met de films. Waarschijnlijk zal Jackson de serie niet gaan regisseren, maar zal het wellicht een rol als producer of creative consultant worden.

Amazon is ook in gesprek met Simon Tolkien, de kleinzoon van de bekende schrijver. Simon was ook betrokken bij de originele trilogie, al was dit tegen de wil in van zijn vader. Er ontstond ruzie, waardoor Simon tijdelijk onterft werd. Dat is allemaal goed gekomen en het lijkt er op dat de familie Tolkien deze keer wel achter de serie staat. Dat is al iets.

De serie zal waarschijnlijk worden opgenomen in Nieuw-Zeeland

Alles wat we weten over de Lord Of The Rings TV serie

Amazon wil dat de serie zo veel mogelijk gaat lijken op de originele films. De kans is dan ook vrij groot dat de productie naar Nieuw-Zeeland zal gaan om Middle-Earth weer tot leven te brengen.

De serie zal debuteren in 2021

Hoewel er nog geen exacte datum is, wil Amazon het liefste dat de serie in 2021 op televisie komt. Het kan dus zijn dat we nog maar twee jaar moeten wachten op de volgende epische fantasy serie.

 

Wat denk jij? Gaat de serie een succes worden of is die kans klein? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.