Wat betekent de Fox/Disney deal voor Marvel?

De Disney en Fox deal is eindelijk rond en dat betekent dat onder andere de X-Men weer aan Marvel Studios toebehoren. Dit betekent ook dat er veranderingen gaan plaatsvinden in de MCU. Marvel Studios rond momenteel fase 3 van de MCU af met Avengers Endgamemaar nu is er dus een kans om nieuwe personages te introduceren in de MCU.

Al sinds 2017 werd er gewerkt aan een deal tussen Disney en Fox. De deal is niet ideaal voor iedereen, aangezien er veel banen verloren zullen gaan. Hetgeen wat wel bleef zorgen voor enthousiasme is het feit dat Marvel nu eindelijk de rechten heeft om een aantal iconische personages te gebruiken. Dit is een goede timing, gezien het zeer waarschijnlijk is dat oudgediende als Robert Downey Jr. en Chris Evans hun alter egos gaan verlaten.

Het is echter zo dat de nieuwe plannen niet meteen uitgevoerd kunnen worden. Fox brengt deze zomer nog Dark Phoenix uit. Daarnaast stond New Mutants ook nog in de planning. Deze plannen kunnen echter veranderen nu Disney de leiding heeft. Maar wat betekent de deal nu voor de MCU als geheel?

Alle personages, op Deadpool na, krijgen een reboot

Fox heeft in de afgelopen 20 jaar een eigen populaire X-Men serie op de markt gebracht. Deze franchise kan echter niet werken binnen de MCU. Dit betekent dus dat als Marvel de personages gaat gebruiken, ze vrijwel allemaal een reboot krijgen. Er is slechts een enkele uitzondering.

Ryan Reynolds mag Deadpool blijven spelen. Het zou ook een slechte zet zijn van Disney als ze hem zouden laten gaan. De Deadpool films brachten samen meer dan 1,6 miljard dollar op. Het feit dat het personage ook de vierde muur kan breken, zorgt ervoor dat er ruimte is om hem te introduceren in de MCU.

Het enige probleem is Deadpools R-rating. Bob Iger, CEO van Disney, heeft wel aangegeven dat de films de R-rating zullen behouden, maar dat valt nog te bezien. In ieder geval zal Dark Phoenix het einde zijn van de X-Men zoals we ze kennen.

New Mutants gaat meteen naar een streaming service

De film New Mutants zou eigenlijk begin 2018 uitgebracht worden, maar werd al twee keer verschoven. De film staat nu gepland voor augustus 2019, maar het is niet waarschijnlijk dat de film in de bioscopen gaat draaien.

Naar verwachting zal de film meteen uitkomen op een streaming service. Het is nog niet bekend of dat Disney+ gaat zijn, aangezien de film heftig is voor een familie-vriendelijke service. Hierdoor kunnen Disney en Fox ervoor zorgen dat de kosten voor de marketing minimaal blijven.

X-Men en Fantastic Four zullen een keer in de MCU terecht komen

Wat betekent de Fox/Disney deal voor Marvel?

Het is nog niet bekend wanneer, maar de verwachting is dat uiteindelijk de X-Men en Fantastic Four in de MCU zullen komen. De personages zullen anders zijn dan we ze herinneren, maar wellicht is dat juist iets goeds. Aangezien er een heel aantal films nog op de planning staan, is de verwachting dat er geen nieuwe X-Men films uit zullen komen voor 2021/2022.

Het is even afwachten wat Marvel gaat doen, maar ze hebben in ieder geval de complete controle nu. Er is ook geen haast bij geboden. Ze kunnen beter rustig aan doen met het introduceren van de personages en ervoor zorgen dat het goed gebeurt.

Spider-Man en The Hulk zijn nog steeds niet van Marvel

Sony bezit de rechten van 900 Marvel personages, waaronder Spider-Man. De enige reden dat de webslinger in de MCU te zien is, is door een deal die Marvel en Sony samen hebben gemaakt. Deze deal eindigt na de zomer. Na het succes van Venom wil Sony nog meer films maken met Marvel personages. Ze willen uiteraard ook dat Spider-Man in hun universum te zien is. Het kan dus zijn dat de deal tussen beide partijen veranderd gaat worden.

Universal is eigenaar van de Hulk. Marvel kan de Hulk wel gebruiken, maar een eventuele solo-film moet aangeboden worden aan Universal om gedistribueerd te worden. Disney en Marvel doen dit uiteraard het liefste zelf. Zolang deHulk niet de ster is van de film, kan Disney zelf de controle houden en het personage behouden. Dat is dus ook hoe de Hulk gebruikt kon worden in Thor: Ragnarok.

Een mooie toekomst

Ondanks het feit dat de deal tussen Disney en Fox niet meteen merkbaar zal zijn, is er in ieder geval genoeg om naar uit te kijken. Welk personage zou jij graag terugzien in de MCU? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.