Waarom James Earl Jones weer Mufasa is in The Lion King

Volgende maand kunnen we eindelijk weer onze zakdoeken tevoorschijn halen. De nostalgie van vroeger keert dan weer terug als Simba en co wederom in de bioscopen verschijnen. The Lion King staat al jarenlang bovenaan menig lijstje van favoriete Disneyfilms. Het is dan ook niet gek dat Disney besloot om deze klassieker opnieuw uit de brengen als live action versie. James Earl Jones, de originele Mufasa, keert terug in zijn rol als koning van Pride Rock.

Disney heeft een specifieke aanpak voor hun live action films. Ze zorgen ervoor dat er veel fans die nostalgie weer gaan voelen. Zo lijkt de trailer voor de Lion King live action enorm veel op die van de originele animatiefilm. Het klinkt ook nostalgisch. Zo verzorgde Hans Zimmer wederom de muziek. Earl Jones is echter de enige van de originele cast die terugkeert. Regisseur Jon Favreau is blij met Earl Jones zijn terugkeer.

Interview

In een interview met Empire legt Favreau uit dat de bijdrage van Earl Jones ervoor zorgt dat er een nalatenschap wordt overgedragen tussen de twee films. Favreau vertelde verder dat het surrealistisch en ontroerend was om Earl Jones aan het werk te zien. Hoewel veel fans zullen denken dat ze weten wat er komen gaat, verzekert Favreau ons toch dat Earl-Jones iets nieuws met zich mee brengt.

“De klank van zijn stem is veranderd. Dat was goed voor de rol omdat hij nu klinkt als een koning die al een lange tijd regeert.” – Jon Favreau, Empire Magazine

James Earl Jones was al eind zestig toen hij de rol van Mufasa op zich nam in de animatiefilm. Hij is nu eind tachtig en heeft dus nog meer levenservaring die te horen zal zijn in deze nieuwe versie van Mufasa.

Earl Jones is niet de enige die kon rekenen op complimenten van de regisseur. Favreau prees de rest van de cast, waaronder Donald Glover, Beyoncé, Chiwetel Ejiofor, Seth Rogen, Billy Eichner, Keegan Michael Key en nog vele anderen. Favreau had vooral goede dingen te zeggen over Donald Glover, die volgens hem de volwassen Simba voorziet van nieuwe energie. Hoewel we al wel Beyoncé hebben gehoord als Nala, is het nog afwachten op een trailer waarin Simba aan het woord is.

The Lion King draait vanaf 17 juli in de bioscoop.

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.