Nieuwe Game of Thrones teaser voorspelt weinig goeds

We hebben er een jaar extra op moeten wachten, maar over een paar maanden weten we eindelijk wie er op de Iron Throne eindigt. HBO weet dat we allemaal in spanning zitten en heeft tot nog toe weinig los gelaten over het laatste seizoen. Vannacht kwam er echter weer een nieuwe teaser trailer online voor het nieuwe seizoen van Game Of Thrones. In deze trailer zien ze we Sansa, Jon en Arya die door de crypte van Winterfell lopen. De teaser voorspelt echter weinig goeds voor de Starks. Kan het zijn dat we ze na al die tijd toch gaan verliezen aan de Night King? Of zal Cersei uiteindelijk toch winnen?

De trailer

We volgen Jon terwijl hij zijn weg baant door de crypte. Als eerste passeert hij het beeld van zijn moeder en horen we haar stem. You have to protect him. Een veer valt op de grond als hij voorbij loopt. Degene die goed hebben opgelet weten dat dit dezelfde veer is die Robert Baratheon in seizoen 1 in de handen van het standbeeld van Lyanna legde. In seizoen 5 werd deze veer gevonden door Sansa. Jon keert zich om, alsof hij iets hoorde.

Sansa komt er aangelopen. Ze loopt langs een beeld van Catelyn. Waarschijnlijk is dit symbolisch, omdat alleen degene die als Starks geboren worden deze eer toebedeeld krijgen. Terwijl ze langsloopt horen we Catelyns stem die zegt: “All this horror that has come to my family. It’s all because I couldn’t love a motherless child.” Het is een zin uit seizoen 3, waarin Catelyn met de vrouw van Robb praat over Jon.

Arya is ook te zien en ziet er uit als de bad-ass moordenaar die ze is. Jon loopt dan langs het beeld van Ned en kijkt op. Hij hoort Ned zeggen: “You’re a Stark. You might not have my name, but you have my blood.” Het is hetgene wat Ned tegen Jon zegt in aflevering 2 van seizoen 1. In deze aflevering belooft Ned dat hij Jon zal vertellen over zijn moeder. Helaas heeft Ned deze belofte meegenomen naar zijn graf.

Alle deze citaten hebben te maken met het feit dat Jon eigenlijk een Targaryen is. We kunnen er dus van uit gaan dat dit een grote rol gaat spelen in het nieuwe seizoen. Dat is niet verbazingwekkend.

De drie Stark kinderen ontmoeten elkaar, en dat is wanneer het interessant wordt. Ze lopen naar drie beelden die naast elkaar staan. Beelden van zichzelf. Dit wil natuurlijk niet meteen zeggen dat ze dood zullen gaan. Een detail om op te merken is wel dat de beelden van Sansa en Arya nog jong zijn, terwijl het beeld van Jon een oude man laat zien. Zou dit betekenen dat Jon toch als laatste over blijft of had de beeldhouwer gewoon niet zo’n goede dag?

De vlammen van Jons toorts gaan uit en een koude mist verspreid zich door de crypte. De veer van Lyanna bevriest. Een teken dat de White Walkers er aan komen. Jon en Arya staan meteen klaar met hun zwaarden. We zien hoe de mist onze helden bereikt en dan is de trailer voorbij.

Zullen de White Walkers Winterfell overnemen? De trailer roept ontzettend veel vragen op. Natuurlijk ook waarom Bran niet bij de rest van de Stark kinderen is. Dit is wel uit te leggen. In seizoen 7 legt Bran aan Meera uit dat hij niet echt Bran meer is. Hij is nu de Three Eyed Raven, die creepy opmerkingen maakt als hij zijn zus voor de eerste keer ziet na lange tijd, zoals dat ze er mooi uitzag op de nacht dat ze verkracht werd. Dit kunnen we niet meer vergeten.

Wat denk jij over de nieuwe trailer? Kijk je uit naar het nieuwe seizoen en wie komt er volgens jou op de Iron Throne?

Game Of Thrones seizoen 8 begint op 14 april.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.