Geekmas: Wegzwijmelen bij de nieuwe Netflix kerstfilm The Princess Switch

Midden in de zomer werd bekend gemaakt dat Vanessa Hudgens en Sam Palladio zouden schitterende in één van de traditiegetrouwe kerstfilms van Netflix: The Princess Switch. Elk jaar komt Netflix met kerstfilms en ook dit jaar miste de populaire streaming dienst die traditie niet. The Princess Switch. A Christmas Prince: The Royal Wedding. The Christmas Chronicles en The Holiday Calendar. Allemaal kwamen ze in november uit op Netflix. Bovenaan het must-see lijstje stond The Princess Switch.

Waar gaat het over?

Geekmas: Wegzwijmelen bij de nieuwe Netflix kerstfilm The Princess SwitchWat als je uitgenodigd wordt door de Koninklijke familie van Belgravia om mee te doen aan de jaarlijkse Royal Baking wedstrijd? Doen natuurlijk. Na een paar uur van getwijfel besluit Stacy De Novo, een doodnormaal meisje met een eigen bakkerij in Chicago, de kans te pakken. Misschien is het om haar ex-vriendje en zijn nieuwe vlam haar grote kerstplannen in te kunnen wrijven. Om welke reden het dan ook is, ze accepteert het aanbod en stapt op het vliegtuig naar Belgravia met haar beste vriend Kevin en zijn dochter Olivia. Wanneer ze arriveren in het besneeuwde Belgravia, nemen dingen al heel gauw een bijzondere draai. Niet alleen loopt Stacy Margaret Delacourt, hertogin van Montenaro, tegen het lijf als ze net de vlek van haar schort wil halen. Het is daarnaast in één blik duidelijk dat Stacy en Margaret vrijwel identiek aan elkaar zijn. En daar blijft het niet bij, Margaret vraagt Stacy om een wel heel speciale gunst. Ze wil wisselen van levens, voor een paar dagen. Je zou denken dat het leven van een hertogin, die op het punt staat te trouwen met een prins, perfect was, maar Margaret verlangt naar het leven van een normaal meisje. Alleen bij het wisselen van levens, komt heel veel meer kijken dan enkel elkaars kleding dragen…

De klassieke kerstfilm

Het is traditie dat Netflix elke kerst met één of meerdere romantische kerstfilms aan komt zetten. The Princess Switch is daar één van. De film is een geheel kerstsprookje, met prachtige versierde huizen, overal sneeuw en sprankeltjes van magie hier en daar. Het is een film waar je blij van wordt en dat is natuurlijk de bedoeling met kerst. Ook blijft het fascinerend hoe een actrice een dubbelrol kan spelen en nog steeds twee geheel andere personen kan lijken. Chapeau Vanessa Hudgens. Maar of The Princess Switch heel origineel is? Door de hele film heen waren er behoorlijk wat dingen die bekend voorkwamen uit bijvoorbeeld Princess Protection Program (2009) met Demi Lovato en ook uit Monte Carlo (2011) met Selena Gomez. Alledrie de films hebben een beetje dezelfde verhaallijn en zijn niet geheel onvoorspelbaar. Maar ondanks dat het naar mijn mening geen Oscar winnende film is, is het wel een heerlijke kerstfilm waarbij je kan wegzwijmelen. Dat is natuurlijk buitengewoon fijn in deze donkere wintermaanden.

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.