Game of Thrones Seizoen 8 Recap: A Knight of the Seven Kingdoms

De lange nacht staat voor de deur voor onze helden. Het seizoen begon met te zorgen dat ieder personage op de juiste plek was. In aflevering 2 van seizoen 8, A Knight of the Seven Kingdoms, zien we hoe iedereen in Winterfell hun laatste uren doorbrengen. Zo laat Jaime zien dat hij eigenlijk best een goed hart heeft en laat Arya merken dat ze nu een vrouw is en geen klein meisje meer. Wat gebeurde er allemaal in aflevering 2 van seizoen 8? Laten we terugblikken.

Let op! Spoilers voor aflevering 2 van seizoen 8: A Knight of the Seven Kingdoms

Game of Thrones aflevering 2 seizoen 8

Brienne is een engel deel 1

De aflevering begint met Jaime die zich moet verantwoorden voor zijn daden zoals het vermoorden van de Mad King. Jaime dacht dat het zien van Bran het ergste was wat er kon gebeuren, maar Daenerys vond het niet zo chill dat hij ineens opdook. Jaime had geen spijt van zijn daden en zei dat als het er op aan zou komen, hij het weer zou doen. Professioneel Partypooper Bran zei nog zachtjes “The things we do for love.” Een referentie naar de eerste aflevering van de serie waarin Jaime Bran uit het raam duwde. Het feit dat ook nu duidelijk is dat Cersei gelogen had over haar intenties om een leger te sturen naar het Noorden viel ook niet in goede aarde bij Dany. Hierin moest ook Tyrion het ontgelden. Als het aan Dany en Sansa had gelegen, dan was Jaime naast zijn hand ook zijn hoofd verloren. Gelukkig was daar Brienne die de dames ervan overtuigde dat Jaime moest blijven leven. Ook Jon was het er mee eens dat Jaime moest blijven aangezien ze iedereen nodig hebben.

Dany is niet superblij met het resultaat van deze hoorzitting. Ze geeft Tyrion er nog eens van langs en laat hem merken dat hij teveel fouten heeft gemaakt. Ze dreigt Tyrions positie als Hand of the Queen af te nemen. Tyrion ziet het somber in en zegt tegen Jorah en Varys dat een van hen binnenkort waarschijnlijk de rechterhand is.

Arya en Gendry gaan los

Arya komt Gendry lastig vallen om te kijken of hij het wapen voor haar al heeft gemaakt. Dit is niet het geval. Arya zet er druk achter en vraagt ook of Gendry ooit een White Walker heeft gedood. Gendry zegt dat dit het geval is, maar wil niet vertellen hoeveel. Arya blijft doorzeuren en Gendry laat weten dat Arya beter in de crypte kan schuilen omdat dit toch te gevaarlijk gaat zijn voor haar. Het is duidelijk dat onze Gendry ons meisje zonder naam al een tijdje niet heeft gezien. Arya mikt een paar rake messen in het hout en laat Gendry weten dat ze de dood al vaakt heeft gezien. Ze zegt ook dat de Dood vele gezichten heeft en ze graag ziet welk gezicht dit is. Gendry is duidelijk onder de indruk.

Later in de aflevering komt hij haar opzoeken met het wapen wat hij heeft gemaakt. De twee flikflooien nog wat voordat Arya laat weten dat ze graag seks wil hebben. Onze kleine meid is groot geworden en neemt zelf de leiding. “I’m not the blood witch. You can take off your own pants.” Veel kijkers waren geschockeerd door deze scène. Het is natuurlijk apart om te zien dat een personage die we hebben zien opgroeien van klein meisje tot jonge vrouw haar seksualiteit nu omarmt. Toch is de ophef onzin. We vonden het wel allemaal prima dat ze op jonge leeftijd iedereen die ze niet mocht vermoordde, maar dit gaat dan weer te ver? Onzin. Arya is in haar kracht nu en dat mag met applaus ontvangen worden.

Game of Thrones Seizoen 8 Recap: A Knight Of The Seven Kingdoms

Wordt Daenerys ook slecht?

De twee Lannister broers hebben lange tijd niet echt met elkaar kunnen spreken, maar nu is het moment toch daar. Ondanks het feit dat ze worden bespuugd door de Noorderlingen, zijn de twee toch blij elkaar te zien. Jaime vraagt zich echter wel af of de Noorderlingen hun nieuwe koningin kunnen waarderen. Tyrion zegt dat ze wel bij zullen trekken als ze zien dat Daenerys anders is. Jaime weet niet zeker of dat echt zo is. Zou dit een teken kunnen zijn dat Daenerys toch de verkeerde kant op gaat?

Jaime en Tyrion hebben het ook over Cersei en al haar leugens. Tyrion geeft aan blij te zijn dat als hij sterft het in ieder geval niet door Cersei zou komen. Hij geeft dan aan dat het wel een goede wraak zou zijn als hij als zombieversie naar King’s Landing trekt om Cersei te vermoorden. Veel fans denken dat dit een teken is dat Tyrion de Valonqar is, oftewel de kleine broer die Cersei doodt. Het lijkt enigszins vergezocht, maar wie weet.

Bran Game of Thrones seizoen 8 aflevering 2

Veel gesprekken

De aflevering bestaat vooral uit gesprekken tussen allerlei partijen, die moeten bedenken hoe ze hun laatste uren doorbrengen. Jorah komt Dany vragen om Tyrion te vergeven. Dany wil na aandringen van Jorah een gesprek met Sansa. Dit loopt allemaal prima totdat Sansa vraagt wat er gebeurt met het Noorden als Dany koningin is. The Hound en Beric hebben een onderonsje. Theon en Sansa hebben een emotionele hereniging die mooier is dan alle herenigingen bij elkaar. Verder wordt er ook een strategie besproken om the Night King uit de tent te lokken. Bran laat weten dat hij degene is die the Night King wil hebben. Hij legt voor de verandering ook uit waarom. Hij weet alles van het verleden en het heden. The Night King wil dat allemaal vervagen en moet dus bij Bran beginnen. Bran stelt voor om hem uit de tent te lokken. Theon zweert hem te beschermen. Good guy Theon is terug. We hebben hem gemist.

Tyrion vraagt eindelijk aan Bran wat er allemaal gebeurd is waardoor hij zo is geworden. Dit is iets wat iemand al veel eerder had moeten vragen maar blijkbaar was Bran altijd al vreemd aangezien niemand het raar vond dat hij al die vreemde shit zegt. Jaime biedt ook zijn excuses aan voor het feit dat hij Bran uit het raam heeft geduwd. Bran zegt dat het hem toen niet speet. Jaime is verbaasd dat Bran niet boos is, maar Bran geeft aan dat als Jaime het niet had gedaan hij nu nog een lul was geweest en Bran was gewoon nog Bran geweest.

Jorah laat ook zien dat hij niet heel erg goed is met kinderen. Hij wil dat Lyanna in de crypte blijft omdat ze de toekomst is van House Mormont. Lyanna kan het echter geen ene fuck schelen en gaat hoe dan ook meevechten. Sam komt het gesprek binnenvallen en geeft Jorah het zwaard van zijn vader, omdat de vader van Jorah hem zoveel geleerd heeft. Het is een ontroerend moment.

Brienne is een engel deel 2

Tyrion en Jaime hebben wederom een gesprek bij het haardvuur als Podrick en Brienne binnenlopen. Eerder deze aflevering hadden Brienne en Jaime nog een momentje samen en als ze het overleven dan zouden ze een ideaal stel zijn. Podrick wil wel wat wijn drinken, maar als een strenge mama zegt Brienne dat hij maar een half glas mag. Later komen ook nog Davos en Tormund langs. Tormund en Jaime houden een wedstrijdje om te zien wie er het meeste indruk kan maken op Brienne. Als Tormund verbaasd is dat Brienne geen ridder is, geeft Jaime aan dat een ridder ook een andere persoon mag ridderen. Ondanks het feit dat Brienne zegt dat ze geen ridder wil zijn, is ze wel emotioneel als Jaime haar dan eindelijk de titel geeft die ze verdient. Als Brienne het niet overleeft dan gaan we een petitie opstarten als protest. Niet dat het helpt, maar hey.

Game of Thrones Seizoen 8 Recap: A Knight Of The Seven Kingdoms

Dany is not amused

Daenerys gaat naar de crypte waar ze Jon vindt. Ze vraagt van wie het beeld is en Jon legt uit dat het van Lyanna Stark is. Daenerys vertelt dat haar oudere broer zo aardig was en haar toch heeft verkracht, waarna Jon met de aap uit de mouw komt en de waarheid vertelt. Dany is niet blij met het feit dat er nog een Targaryen is opgestaan. Het kan haar of Jon geen hol schelen dat ze neef en tante zijn en wel samen seks hebben gehad, die verdomde Iron Throne is wederom belangrijker. Prioriteiten. Lang hebben ze niet om het er over te hebben. De White Walkers staan namelijk voor de deur en het ziet er naar uit dat ze het erg zwaar gaan krijgen komende aflevering.

Volgende week het grote gevecht

De eerste twee afleveringen waren niet bijzonder spannend, maar waarschijnlijk gaan we in aflevering 3 een aantal favorieten verliezen. Dan is hét grote gevecht namelijk, The Battle of Winterfell. Het wordt wel tijd voor meer actie. De tijd van praten is voorbij. Winter is hier.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.