Film Recensie: Venom (2018)

Venom heeft geen goede indruk achter gelaten bij recensenten. Velen hadden wel veel goeds te zeggen over Tom Hardy’s kwaliteiten, maar de rest van de film kwam er slecht van af. Ondanks dit alles besloot ik om alle recensies aan de kant te schuiven en zelf te oordelen. Aangezien de gehele bioscoopzaal vol zat, was ik niet de enige. Om eerlijk te zijn ben ik ook blij dat ik niet geluisterd heb naar het negatieve commentaar. Hoewel ik de kritiek wel enigszins snap, vind ik het belangrijk om dit te zeggen. Venom is niet zo slecht als dat er gezegd wordt. Is het de beste Marvel film ooit? Nee, absoluut niet. Ondanks dat is het wel een film die goed vermaakt.

Waar gaat de film over?

De film gaat over Eddie Brock, een journalist die de waarheid achter the Life Foundation wil achterhalen. Als dit niet loopt zoals gepland en zijn leven verwoest wordt, probeert hij maanden later een comeback te maken. Met de hulp van een wetenschapper van de foundation komt hij binnen en weet hij de onmenselijke praktijken vast te leggen. Dit loopt echter niet goed af. The Life Foundation doet experimenten met ‘symbiotes’. Dit zijn aliens die een levend wezen nodig hebben om hier te overleven. Brock raakt geinfecteerd met een van deze symbiotes. De alien die bezit van hem heeft genomen is genaamd Venom. Met hun gecombineerde krachten is het aan Eddie en Venom om de wereld te beschermen tegen zowel The Life Foundation, als de overige symbiotes.

Venom is vooral bekend als de slechterik in de Spider-Man strips. Spider-Man wordt echter niet een keer genoemd in de film. In de strips raakt Brock geinfecteerd door Spider-Man, maar Venom wijkt af van deze verhaallijn. Voor vele fans van de comics was dit een struikelblok. Echter zorgt het ervoor dat de makers genoeg vrijheid hebben om een geheel verhaal te vertellen, zonder het Spider-Man personage hiervoor nodig te hebben.

Langzaam begin

De eerste helft van de film is erg traag. Natuurlijk moet de achtergrond van het verhaal worden verteld, maar er is niet genoeg actie of spanning om het interessant te maken. Dit verandert als Venom op het toneel verschijnt. Tom Hardy weet de relatie tussen zijn twee personages op een hilarische manier over te brengen. Het is ook overduidelijk dat Hardy de tijd van zijn leven had tijdens het maken van deze film. Terwijl Venom een kwaadaardige alien zou moeten zijn, raakt hij toch gehecht aan Eddie. De momenten dat Eddie onzeker is en Venom hem een hart onder de riem steekt zijn ontzettend leuk.

De tweede helft van de film bevat ook veel meer actie, al zou een R-rating de film zeker goed hebben gedaan. Dan nog is Venom een leuke film, bijna een guilty pleasure. Het voordeel van Venom is ook dat het niet een overduidelijke set-up is voor een tweede deel (die er waarschijnlijk gaat komen) en het probeert ook geen onderdeel uit te maken van de MCU op dit moment. Venom heeft de vrijheid om op zijn eigen poten te staan. Wellicht dat dat de reden is dat het publiek de film zoveel meer waardeert dan de recensenten.

Conclusie

Venom is zeker niet de beste superhelden film ooit gemaakt, maar dat wil absoluut niet zeggen dat de film slecht is. In tegendeel, de film is leuk, zonder te proberen een diepere boodschap over te brengen. Het is ook weer eens verfrissend om een superhelden film te zien die nog geen onderdeel uit maakt van een groter geheel. Ik ben dan ook benieuwd naar de overige films in de geplande trilogie, vooral als Hardy weer van de partij is.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.