Fan Theorie: Is Nagini Voldemorts moeder?

Het duurt niet lang meer voordat we in de bioscoop kunnen genieten van The Crimes Of Grindelwald, het tweede deel in de Fantastic Beasts serie. De laatste trailer onthulde al dat Nagini, de slang van Voldemort, vroeger een vrouw was. De reacties hierop waren wisselend, maar J.K Rowling beweerde dat ze dit geheim al twintig jaar verborgen had gehouden. Fans speculeren sindsdien over hoe Nagini in het bezit is gekomen van Voldemort en vooral wat haar rol is in deze film. Een Reddit gebruiker plaatste de theorie dat Nagini Voldemorts moeder moet zijn. Klinkt gek? Dat vonden wij ook, totdat we eens naar het bewijs gingen kijken dat verzameld is.

Het weeshuis

Het eerste bewijs dat de gebruiker plaatste was een citaat uit Harry Potter en de Halfbloed Prins. De Reddit gebruiker denkt dat het Nagini was die haar zoon naar het weeshuis bracht, waarna ze haar dood in scène zette.

“Ik herinner me dat ze tegen me zei ‘Ik hoop dat hij op zijn vader lijkt,’ en ik zal niet liegen, ze had gelijk om dat te hopen, want ze was geen schoonheid – en toen vertelde ze mij dat hij Tom moest heten, genoemd naar zijn vader, en Marten, genoemd naar haar vader – ja, ik weet het, vreemde naam, hè? We vroegen ons af of ze van het circus af kwam.”

 

I remember she said to me ‘I hope he looks like his papa’, and I won’t lie she was right to hope it, because she was no beauty — and then she told me he was to be named Tom, for his father, and Marvolo, for her father — yes, I know, funny name, isn’t it? We wondered whether she came from a circus”

Wie weet sprak Rowling wel de waarheid en wist ze echt dat Nagini Voldemorts moeder was. Het kan zijn dat ze er lelijk uit zag omdat haar transformatie tot slang al bijna voltooid was. De Reddit gebruiker stelt dat ze wellicht Tom aan het weeshuis gaf om te voorkomen dat ze hem kwaad zou doen. Het zou niet gek zijn, gezien de bloedlijn van Voldemorts moeder familie was van Zalazar Zwadderich. Het feit dat Nagini in een slang verandert kan dan ook geen toeval zijn.

De relatie tussen Voldemort en Nagini

De Reddit gebruiker laat het niet daarbij. De relatie tussen Voldemort en Nagini is vrij intens. Zij is de enige die Voldemort helemaal vertrouwt. Dusdanig dat hij zelfs een Gruzielement van haar maakt en haar een stuk van zijn ziel geeft om veilig te houden. De twee kunnen met elkaar communiceren omdat Voldemort een sisseltong is. Voldemort drinkt daarnaast haar gif om sterker te worden. Volgens de Reddit gebruiker kan dat een reden zijn waarom hij op een gegeven moment ook zoveel op een slang begint te lijken.

Andere leden van Reddit merkte op dat de theorie eigenlijk niet zou kunnen. Het feit is dat de actrice die Nagini speelt Aziatisch is. We hebben Tom nooit als half-Aziatisch gezien. Nu hebben we het natuurlijk wel over J.K. Rowling, en het zal niet de eerste keer zijn dat ze gekke dingen verzint om de Harry Potter wereld draaiende te houden.

Wat denk jij? Kan deze theorie kloppen of is het complete onzin? Laat het ons weten in de comments!

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.