Er komt een Final Fantasy live-action serie

Over het algemeen zijn films en series gebaseerd op games niet echt een groot succes. Soms zit er een verrassing tussen, zoals Detective Pikachu, maar over het algemeen waren de verfilmingen niet heel spectaculair. Dat weerhoudt Sony er niet van om een live-action serie te ontwikkelen gebaseerd op de populaire Final Fantasy games. De serie zal zich baseren op de gebeurtenissen die zich afspelen in de Eorzea regio, oftewel die van de Final Fantasy XIV online multiplayer role-play game.

Chris Parnell, de onderbaas van Sony TV had het volgende te zeggen over de aankomende serie:

Final Fantasy XIV and Eorzea are the perfect gateway into Final Fantasy for longtime fans and newcomers alike. This show is about embracing and embodying all of the elements that have made the mythos such an endlessly captivating phenomenon, and it’s an immense honor to be bringing all of Eorzea’s iconic characters, settings, and concepts – including fan-favorites like Cid and, of course, the chocobos – to life for a television audience.”

Niet de eerste keer

Final Fantasy is wel vaker geadapteerd naar bijvoorbeeld anime en CGI versies. De meest recente daarvan is Kingsglaive: Final Fantasy XV. Geen enkele adaptaties heeft echter het publiek of recensenten weten te imponeren. Hopelijk weet de televisie serie het tij te keren.

Productiebedrijf Hivemind zal aan het hoofd staan van het project en zal samenwerken met de ontwikkelaar van de spellen, Square Enix. Momenteel werkt Hivemind hard aan de Netflix serie The Witcher, ook gebaseerd op een populair spel.

Een release datum is nog niet bekend en het is ook nog niet bekend welk netwerk of streamingdienst de serie uit zal zenden.

De serie heeft de potentie om indrukwekkend te worden. Dat gezegd hebbende zijn de meeste recente verfilmingen van games geen succes geworden. Zo hadden we Assassin’s Creed die erg slecht was. Ook de recente verfilming van Tomb Raider was geen enorm succes. Het is de vraag of The Witcher wel indruk weet te maken. Wellicht als dat een succes wordt, heeft de Final Fantasy serie ook een kans van slagen.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.