Deel van de Shadow & Bone cast bekend gemaakt

Sinds de aankondiging van de nieuwe Netflix serie Shadow & Bone wachten fans (on)geduldig op de bekendmaking van de cast. Wie zou de charismatische Kaz Brekker gaan spelen? Wie neemt de rol van The Darkling op zich, en welke gezichten horen er bij Alina, Inej en Jesper? Gisteren mocht het nieuws dan eindelijk naar buiten, en werd een deel van de Shadow & Bone cast bekend gemaakt. We weten eindelijk wie Kaz, Jesper, Inej, Alina, Mal en The Darkling gaan spelen.

Shadow en wattes?

Deze nieuwe fantasyserie is gebaseerd op twee boekenreeksen van auteur Leigh Bardugo. De Grisha trilogie (waarvan het eerste deel Shadow & Bone heet) en de Crows duologie (bestaande uit Six of Crows en Crooked Kingdom). Beide series behoren tot de zogeheten Grishaverse, een boekenwereld met heel erg veel fans. Daar gaan alleen nog maar meer fans bij komen nu er een Netflix adaptatie komt. Welke verhaallijnen er precies behandeld gaan worden tijdens het eerste seizoen, is nog niet bekend. Nu loopt de verhaalijn van de duologie sowieso niet synchroon met de Grisha trilogie, dus daar zal nog een beetje aan gesleuteld worden door de makers. Gelukkig is Leigh Bardugo zelf nauw betrokken bij het project, dus de serie zal ongetwijfeld trouw blijven aan de boeken.

Als je meer wilt weten over de boeken en in welke volgorde je ze het beste kan lezen, dan helpen we je natuurlijk graag. Al eerder schreven we daar een stuk over. Ideaal voor nieuwe lezers van Leigh Bardugo die graag aan de boeken willen beginnen voordat de serie komt.

Shadow & Bone cast

Tot gisteren was de gehele cast in nevelen gehuld. Niemand kon er nog iets over zeggen. Dat leidde natuurlijk tot speculaties onder de fans, en het maken van wensenlijstjes. Ook wij maakten een eigen Grisha droomcast. Van dat lijstje is (tot nu toe dan) niemand gecast, maar dat maakt niet uit want we zijn erg blij met deze cast:

 

Van deze mensen is Ben Barnes de bekendste naam. Hij speelde al eerder in de Narnia-films als Prince Caspian, zat in Westworld en onlangs was hij te zien in een andere Netflix serie, The Punisher. Alle anderen zijn wat minder bekend, maar mogen we even zeggen dat deze casting echt spot-on is? Barnes gaat een personage spelen dat General Kirigan heet in de serie maar… in de boeken is dat niemand minder dan The Darkling. Yes!

En Nina, Wylan en de rest dan?

Het is nog even wachten op de rest van de cast. Pas drie van de zes Kraaien zijn bekend gemaakt, en ook uit het kamp van de Grisha boeken krijgen we nog een hoop gezichten te zien. Maar nu we deze eerste zes acteurs hebben gezien, zal de rest ook niet lang op zich laten wachten. Dankzij alle posts op social media van deze zes acteurs (ze deelden allemaal dezelfde foto, daarom hebben wij er maar eentje gedeeld, klik zelf dus vooral door) leerden we dat ze net een week begonnen zijn met filmen. Alles is dus nog hartstikke pril.

Een officiële releasedatum is er dan ook nog niet, maar we kunnen zoals het er naar uit ziet dit deel en de rest van de Shadow & Bone cast ergens in 2020 bewonderen.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.