De toekomst van de DCEU

Sinds 2008 is Marvel al bezig met het opbouwen van hun cinematic universe. DC comics probeerde in 2013 om in Marvels voetsporen te treden met Zack Snyders Man Of Steel. DC had echter niet altijd evenveel succes met hun films. Behalve Wonder Woman en de recent uitgebrachte Aquamanwist verder geen enkele film in de DCEU het publiek echt te behagen. Suicide Squad werd neergehaald en Justice League, DCs antwoord op The Avengers wist ook geen indruk te maken. Met Aquaman lijkt het tij nu gekeerd voor de DCEU. Het laat zien dat met de juiste film en de juiste balans van actie en humor, ook de DCEU indruk kan maken. Het zal natuurlijk nog even duren voordat ze het niveau van Marvel hebben bereikt, maar er is hoop. Dit jaar en volgend jaar staan er in ieder geval al een aantal films op het programma. We hebben ze onder elkaar gezet om te kijken wat de toekomst voor de DCEU inhoudt.

Shazam! (4 april 2019)

De toekomst van de DCEU

Als je kijkt naar de DCEU in zijn geheel, dan valt op dat de meeste films vrij duister en serieus zijn qua toon. Aquaman bracht hier al enigszins verandering in, maar met Shazam! lijkt het erop dat DC hun repetoire willen uitbreiden met een iets komischere superheldenfilm. Shazam! gaat over deeen 14-jarige Billy Batson die kan veranderen in een volwassen superheld. Alles wat hij daarvoor hoeft te doen is de naam Shazam roepen. Echter blijft hij een tiener in het lichaam van een volwassene, wat zeer waarschijnlijk de aanleiding gaat zijn voor een heleboel grappen.

Van alle films die DC op hun schema heeft staan, is Shazam! toch wel de vreemde eend in de bijt. De film kan twee kanten op gaan. Of het wordt een hilarische film die laat zien dat DC in staat is om zichzelf ook minder serieus te nemen, of de film slaat de plank volledig mis. Over een paar maanden zullen we het weten.

Joker (4 oktober 2019)

De toekomst van de DCEU

Technisch gezien is dit geen film die plaatsvindt in de DCEU, maar omdat het een DC film is hebben we hem toch in onze lijst opgenomen. Hoewel momenteel Jared Leto de Joker is van de DCEU, neemt Joaquin Phoenix in deze film de rol op zich. Dat wil niet zeggen dat we Jared Leto niet meer terug gaan zien. Hij komt sowieso terug in Suicide Squad 2 (die geregisseerd en geschreven zal worden door Guardians Of The Galaxy regisseur James Gunn) en een solo film. Volgens de site Revenge Of The Fans zal de Joker film met Phoenix niet de film worden die iedereen verwacht. Volgens ingewijden wordt de film een tragische karakterschets die commentaar levert op het huidige politieke klimaat. De film zou wat dat betreft lijken op V For Vendetta. Wij zijn in ieder geval benieuwd.

Birds Of Prey (And The Fantabulous Emancipation Of One Harley Quinn) (7 februari 2020)

De toekomst van de DCEU

Het is nog even wachten, maar een van de DCEU films waar het meest naar uitgekeken wordt is toch wel Birds Of Prey. DC heeft ontzettend veel interessante vrouwelijke personages. Vooral als je kijkt naar de slechterikken. Harley Quinn was een van de hoogtepunten uit Suicide Squad en het is dan ook niet verbazingwekkend dat zij een solo-film krijgt. De kritiek op haar personage was vooral gericht op haar relatie met de Joker. Deze zou ongezond zijn en eerlijk gezegd hebben de critici daar wel een punt. Geen nood, want Birds Of Prey laat ons een hele andere Harley zien. Het verhaal zal gaan over Harley die na haar break-up met de Joker samenkomt met drie andere vrouwelijke helden – Black Canary, Huntress en Renee Montoya – om een klein meisje (Cassandra Cain) uit handen van een crimineel te redden.

Wij hopen natuurlijk dat Poison Ivy ook haar opwachting maakt, maar tot nu toe is daar niets over bekend. Het zou tof zijn als juist zij en Harley een relatie zouden krijgen op het grote scherm. Wat niet is kan natuurlijk nog komen.

Wonder Woman 1984 (5 juni 2020)

De toekomst van de DCEU

Een van de grootste mysteries in de DCEU is toch Wonder Woman 1984. De eerste Wonder Woman film was een enorm groot succes. Gal Gadot is perfect als de Amazone. Het plot voor de sequel is een geheim en er is dan ook helemaal niets bekend. Wel weten we dat Chris Pine terugkeert als Steve Trevor, ondanks het feit dat hij in de eerste film toch vrijwel zeker dood is gegaan. Het duurt nog even maar we zijn in ieder geval enthousiast dat we Gal Gadot straks weer zien shinen op het witte doek.

 

Naar welke DCEU film kijk jij het meeste uit?

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.