De beste bioscoopfilms uit 2018

Nog maar een paar dagen en dan laten we 2018 weer achter ons. Het was een bewogen jaar, maar qua films heeft het ons geen windeieren gelegd. Het was het jaar waarin Marvel domineerde, maar niet alleen de Marvel films waren het waard om te kijken. Hoewel er natuurlijk veel meer films uit zijn gekomen dan dat we kunnen bespreken, focusen we ons in deze lijst op alle niet Marvel films. Morgen kun je genieten van een lijstje met de beste Marvel films die uit zijn gekomen dit jaar. Voor nu kijken we naar alle andere grote bioscoophits die het waard zijn om nogmaals te kijken.

The Greatest Showman

Voor lange tijd waren musicalfilms hartstikke dood. Daar kwam verandering in toen La La Land uitkwam in 2016. Dit jaar konden we genieten van wederom een musical. The Greatest Showman was al sinds 2009 in ontwikkeling, maar het duurde lange tijd voordat de film ook daadwerkelijk het licht zag. Hugh Jackman speelt P.T. Barnum in deze film die heel erg losjes gebaseerd is op het levensverhaal van de bekende en problematische circusmeester. The Greatest Showman is echter een feel-good film met nummers die weigeren je hoofd te verlaten. Zelfs na een aantal keer kijken wordt de film niet saai. Tenzij je niet van musicals houdt, natuurlijk.

Bohemian Rhapsody

Bohemian Rhapsody is de best bezochte film in Nederland dit jaar. Het is ook niet vreemd, aangezien Freddie Mercury nog altijd een legende is. Hoewel de recensies gemengd waren, bleek de film voor fans van Queen toch een ware magneet te zijn. Jong en oud genoten van het enigszins gedramatiseerde levensverhaal van de iconische zanger. Rami Malek is perfect als Mercury en tel daarbij de talloze Queen nummers en je hebt een winnende film.

A Star Is Born

Hoewel A Star Is Born een remake is van een remake van een remake, wist de film toch een groot publiek te trekken. Bradley Cooper en Lady Gaga zijn de sterren in dit liefdesverhaal over een oudere zanger die moet omgaan met zijn alcohol verslaving en afnemende roem, terwijl zijn vriendin een steeds grotere ster wordt. De film zit bomvol met ijzersterke acteerprestaties en fantastische nummers. Je verlaat de zaal met tranen in je ogen, maar dan weet je ook wel dat het een goede film is geweest. Gaga gaat zeker een Oscar winnen voor haar rol als Ally. Zeker een must-see!

Mission: Impossible – Fallout

In de afgelopen jaren hebben we Tom Cruise vele gevaarlijke stunts uit zien halen. In Mission: Impossible Fallout deed hij daar nog een schepje bovenop. De stunts zijn nog gevaarlijker, de actie is nog stoerder en hoewel het verhaal niet super vernieuwend is, is het genoeg om je te blijven entertainen. Dit is een van de beste MI films. Misschien wel de beste film die de franchise te bieden heeft. Natuurlijk zit de film ook vol met Cruise die op zijn eigen manier al rennend de wereld redt. Serieus, heb je ooit gezien hoe de beste man rent? Hij zou er bijna patent op moeten aanvragen. In ieder geval is deze film het absoluut waard om te kijken.

The Incredibles 2

Jaren na het eerste deel, kwam dan eindelijk het vervolg van The Incredibles in de bioscopen. Hoewel de film dezelfde formule volgt als het eerste deel en toch niet aan de eerste film wist te tippen, was de film toch goed genoeg om bezoekers met een goed gevoel naar buiten te laten gaan.

Love, Simon

Love, Simon is behalve een goede film, ook een erg belangrijke film. Het vertelt een liefdesverhaal zoals dat wel vaker gebeurd met YA verfilmingen, alleen deze keer was de hoofdpersoon een jongen die homo is. Aangezien de representatie van LGBTQ+ in films nog niet helemaal op orde is, is het goed om te zien dat Hollywood daar nu verandering in brengt. Love, Simon is een hartverwarmende film die laat zien dat liefde liefde is, ongeacht of het tussen een man of een vrouw, een man of een man of een vrouw en een vrouw is. Het is een film met een duidelijke boodschap. Daarnaast is Love, Simon ook gewoon erg leuk.

Solo: A Star Wars Story

Over deze film zijn de meningen sterk verdeeld. Veel Star Wars fans waren niet onder de indruk. De film werd ook geboycot door veel fans vanwege het feit dat ze The Last Jedi niet konden waarderen. Dat gezegd hebbende is Solo eigenlijk een prima film. Het is in principe een heist film die leuk in elkaar steekt, en die een stuk minder duister is dan de overige Star Wars films. Alden Ehrenreich doet het prima als Han Solo. In principe is hij ook het beste dat Solo te bieden heeft. De omzet van Solo viel erg tegen, dus het is nog maar de vraag of we Ehrenreich terug zien in toekomstige Star Wars films, maar wat ons betreft is Solo in ieder geval prima vermaak.

BlacKkKlansman

Een film die zeker indruk heeft gemaakt is BlacKkKlansman. De film gaat over een zwarte politie agent die de KKK infiltreert samen met zijn collega, en zo probeert om de organisatie te ontmaskeren voordat ze meer voet aan de grond krijgen. Hoewel de film zijn grappige momenten heeft, is het vooral een heftige film die erg veel indruk maakt. Vooral het einde, die laat zien dat we eigenlijk nu weer terugvallen in onze oude patronen van haat en nijd. Met sterke acteerprestaties is deze film zeker een must-see.

Bumblebee

Deze Transformers film is pas recentelijk uitgekomen, maar steelt nu al de harten van fans en niet-fans van de franchise. Bumblebee vertelt hoe de Transformer Bumblebee op aarde terecht is gekomen en hoe hij de aarde heeft weten te redden. De eerste Transformers film met een hart en een verhaallijn. Alleen dat al maakt de film het waard om te bekijken.

 

Wat waren jouw favoriete films dit jaar? Laat het ons weten!

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.