Bucky en Falcon krijgen hun eigen TV-serie

Je kunt leuk wakker worden en je kunt LEUK WAKKER WORDEN. Vanochtend was dat laatste voor mij het geval, want ik las het nieuws dat Bucky Barnes en Falcon hun eigen televisieserie krijgen. Aangezien Bucky/The Winter Soldier/White Wolf mijn favoriete personage uit de Marvel Cinematic Universe (MCU) is, snap je dat mijn dag niet meer stuk kon. De serie gaat verschijnen op de nieuwe streaming service van Disney, die ergens volgend jaar live zal gaan.

Who the hell is Bucky?

Bucky en Falcon krijgen hun eigen TV-serie

Fans zien direct waar die zin vandaan komt: het is een quote van de (dan nog) Winter Soldier in Captain America: the Winter Soldier. Bucky Barnes is de jeugdvriend van Steve Rogers. Als hij in Captain America: the First Avenger uit een trein valt, een diep ravijn in, wordt logischerwijze aangenomen dat Bucky dood is. Hij wordt echter (meer dood dan levend) gevonden door Hydra en gehersenspoeld tot de Winter Soldier.

In Captain America: Civil War is hij echter weer (voornamelijk) Bucky Barnes, die in het geheim in Roemenië leeft. Daar probeert hij er achter te komen wie of wat hij nu eigenlijk is. Totdat zijn schuilplaats bekend wordt, heeft hij geen contact meer met Steve. Daar komt verandering in, en Civil War draait voor een groot stuk om Steve die zijn jeugdvriend moet en wil beschermen tegen onder andere Tony Stark/Iron Man. Zo ontstonden destijds de hashtags #teamcap en #teamironman. Het is wel te raden welke hashtag ik gebruikte. Al had ik #teambucky nog leuker gevonden.

In Black Panther zat Bucky in een korte after credits scene en in Avengers: Infinity War vocht hij als vanouds weer mee aan de zijde van Steve. Totdat hij stof werd… Laten we hopen dat de aankondiging van deze nieuwe serie betekent dat Bucky weer terugkomt. Net als Falcon, die momenteel ook niet meer dan wat stofdeeltjes is.

Sebastian Stan en Anthonie Mackie

Bucky en Falcon krijgen hun eigen TV-serie

 

Er zijn nog geen officiële aankondigingen gedaan omtrent de casting, maar laten we er voor het gemak maar even van uit gaan dat Sebastian Stan en Anthonie Mackie allebei hun rol weer zullen oppakken voor deze nieuwe Marvel serie. Het zou ook gewoon niet hetzelfde zijn zonder die twee. On screen hebben ze al bizar goede chemistry samen maar damn, heb je ze wel eens samen tijdens een interview of perstour gezien? Stan en Mackie zijn hilarisch, en perfect op elkaar ingespeeld. Ik denk dat ze het dan ook allebei enorm zien zitten om weer samen te spelen.

Om ook nog even de fans van Falcon tevreden te stellen: die kwamen we natuurlijk het eerst tegen in The Winter Soldier, als nieuwe mattie voor Steve. Falcon heet eigenlijk Sam Wilson en is een oorlogsveteraan. Dankzij zijn gave harnas kan hij vliegen, want Sam heeft zelf, in tegenstelling tot Steve en Bucky, geen superkrachten. Falcon maakte ook zijn opwachting in de eerste Ant-Man film, zat daarna natuurlijk ook in Civil War en zoals gezegd werd ook hij stof in Infinity War.

Overigens gaan er al jaren geruchten dat als Steve Rogers zijn schild in de wilgen hangt (of nog erger: dood gaat), Bucky of Sam de titel van Captain America zal overnemen. De tijd zal het leren, want zoals het er nu naar uit ziet, is Avengers 4 de laatste film met Chris Evans…

Loki en Scarlet Witch

Nee hoor, dit wordt geen rare crossover met vier hoofdpersonen die niet bij elkaar passen. Er is al eerder bekend gemaakt dat er ook televisieseries komen over Loki (Tom Hiddleston) en Scarlet Witch (Elizabeth Olsen). Deze twee series worden ook gemaakt voor de nieuwe Disney streaming service. Met deze drie nieuwe titels in de maak is het wel erg aanlokkelijk om ook hier een abonnement op te gaan nemen. Afhankelijk natuurlijk van of de service in Nederland aangeboden gaat worden. Want ook DC heeft een streaming service, maar hun eerste grote productie, Titans, wordt straks in Nederland op Netflix getoond.

Ik kan in ieder geval niet wachten om de serie over Bucky en Sam te gaan zien. Twee kibbelende superhelden die tegen wil en dank met elkaar moeten samenwerken. Een soort anti-buddy serie. Ik ga de komende tijd het nieuws rondom deze nieuwe serie goed in de gaten houden. Worden Stan en Mackie inderdaad weer gecast? Wat gaat de titel worden? Hoeveel afleveringen komen er? Ik heb zo veel vragen. In de tussentijd ga ik alle Captain America films nog maar eens kijken. Want dat einde van Infinity War kan ik nog even niet nog eens aan.

Om het wachten te verzachten, hier een compilatiefilmpje van leuke interacties tussen Sebastian Stan en Anthonie Mackie:

 

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.