Avengers Endgame: alles waar we op hebben gewacht

Alles waar we al die tijd op hebben gewacht is hier. We wisten dat de Avengers 4 trailer er aan zat te komen, maar we wisten niet wanneer. Vandaag besloot Marvel om ons collectief trauma’s te bezorgen door uit het niets de trailer van Avengers 4 uit te brengen. We waren er niet klaar voor. Na het zien van de trailer zijn we er nog steeds niet klaar voor. Al deze emoties hebben we al lange tijd niet gevoeld. Intussen kunnen we de titel Avengers 4 ook wel uit het raam gooien. De echte titel is namelijk bekend. Niet Avengers: Annihilation zoals eerder werd gedacht. Nope. Avengers Endgame. Dit is het dan. Hier gaat alles eindigen. Waar zijn die papieren zakjes? Laat die hyperventilatie aanval maar komen.

Voor degenen die hem nog niet gezien hebben.

De trailer

Wat is er allemaal gaande?

De trailer begint met Tony Stark die een bericht verstuurd naar Pepper Potts via zijn Iron Man helm. Hij zit vast op een ruimteschip en het zal niet lang meer duren voor de zuurstof op is. Zo gaat Iron Man natuurlijk niet eindigen. Mocht dat wel zo zijn, dan stel ik voor dat we met z’n allen gaan protesteren. Tony zegt de woorden die ons allemaal vol in het hart raken. “A part of the journey is the end.” We willen niet dat dit het einde is!

Marvel vond het nodig om daarna de titel Marvel Studios als as te laten vervagen, zoals ze onze hoop en dromen ook lieten vervagen in Infinity War. We krijgen een shot van de uitrusting van Thanos. Daarna zien we Thanos die door een bloemenweide lopen alsof de helft van het universum niet verdwenen is. Daarna laat de trailer ons zien wat er zich afspeelt in het hoofdkwartier van de Avengers. Captain America is in tranen, wat al een traumatische blik is. De stem van Black Widow is gevuld met emoties. Bruce Banner kijkt naar alle personen die verdwenen zijn. We zien Thor en Nebula die verdrietig zijn.

Maar dan. Jongens hou je vast. We zien een ninja dude die een andere gast koud heeft gemaakt. Black Widow kijkt toe en wie blijkt het te zijn? Hawkeye! Hij is terug en hij ziet eruit alsof hij klaar is om Thanos kapot te maken. Al ziet hij er niet meer uit als Hawkeye. De geruchten gaat dat hij een nieuwe persona heeft ontwikkeld namelijk die van Ronin. Zijn kostuum lijkt er in ieder geval op.

“This it the fight of our lives,” zegt Cap. Maar ze hebben een plan! Black Widow is ervan overtuigd dat het gaat werken. Cap ook. Ze hebben namelijk geen andere keuze.

De trailer blaast ons vervolgens omver met de titel. Alsof we niet al op het puntje van onze stoel zaten. Deze film gaat alle verwachtingen overtreffen. Dat is zeker.

Maar wat blijkt? Scott Lang heeft de Quantum Realm overleefd en staat aan de deur van Avengers HQ. Zal hij de Avengers allemaal gaan redden van de ondergang?

Wat vind jij van de trailer en de titel? Kijk je uit naar de film? Laat het ons weten!

Avengers Endgame komt 26 april 2019 in de bioscoop.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.