Anne Hathaway is gecast in The Witches remake

Hollywood heeft momenteel geen originele ideeën meer, waardoor alle oude films wederom uit de kast worden getrokken. The Witches gebaseerd op het bekende boek van Roald Dahl krijgt de remake treatment. Anne Hathaway is al gecast in de rol van de Grand High Witch. In de originele film werd deze rol gespeeld door Anjelica Huston. De originele film uit 1990 was een flop in die tijd. Roald Dahl zelf was er ook niet tevreden mee. Hij vond het niet tof dat de film een vrolijker einde had dan het boek. Recensenten waren in die tijd wel enthousiast en bijna dertig jaar later heeft de film een cult status bereikt.

Waar gaat het verhaal over?

Het boek werd gepubliceerd in 1983. Het gaat over een Britse jongen die wordt opgevoed door zijn oma uit Noorwegen. Zijn 0ma was vroeger een heksenjager, en ze vertelt hem vaak verhalen over heksen. Als de twee op vakantie gaan naar een sjiek Engels hotel, komen ze terecht in een heksenconventie. De heksen zijn er onder de dekmantel van The Royal Society Of The Prevention Of Cruelty To Children. De Grand High Witch, de leider van alle heksen, heeft echter een plan om in een keer van alle kinderen ter wereld af te komen.

De remake

Robert Zemeckis, bekend van Back To The Future, zal de film schrijven en regisseren. Hij verplaatst het verhaal naar het Gothische zuiden van de Verenigde Staten. Hoe de film verder verschilt van het boek van Dahl en de originele film valt nog te bezien. In ieder geval is de Grand High Witch gevonden. Variety schrijft dat Anne Hathaway de slechterik gaat spelen.

Het gaat interessant zijn om Hathaway in deze rol te zien. Ze heeft de afgelopen jaar vrijwel geen rollen gespeeld waarin ze echt lelijk moest zijn, of een echte schurk speelde. Hathaway is een fantastische actrice, dus de rol is haar zeker op het lijf geschreven.

Dat wil echter niet meteen zeggen dat de film ook een succes gaat worden. Zemeckis heeft na Back To The Future en Forrest Gump weinig toonaangevende films gemaakt. Zijn laatste ambitieuze project, Welcome To Marwen, wordt momenteel slecht ontvangen en is ook geen succes in de box office. Er wordt wel gezegd dat de film donkere hoofdpersonen zal hebben. Dat kan interessant zijn. Verder vrezen fans wel dat Zemeckis teveel stereotypes en clichés gaat gebruiken in de manier waarop hij het Zuiden van Amerika laat zien. Dit deed hij namelijk al in Forrest Gump.

Toch zijn wij best benieuwd naar de film. Een release datum is nog niet bekend.

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.