Alles wat we weten over The Rise Of Skywalker

Het langverwachte einde van de nieuwe Star Wars trilogie komt eind dit jaar uit in de bioscoop. Veel fans waren het niet eens met hoe The Last Jedi eindigde, maar toch was de film een enorm succes. Vanity Fair heeft een nummer uitgegeven die gaat over The Rise Of Skywalker. Het duurt nog een paar maanden voordat we de film kunnen zien, maar hier zijn een aantal dingen die we na het verhaal in Vanity Fair al weten over de film.

De nieuwe woestijnplaneet heet Pasaana

Het grootste deel van de film zal zich afspelen op een planeet genaamd Pasaana.

De Jedi en de Sith staan centraal

Er wordt niet al teveel verteld over het verhaal zelf, maar wat er wel bekend is, is dat het conflict tussen de Jedi Order en The Sith tot een climax komt. Het kan zijn dat het gaat over het conflict tussen Rey en Kylo Ren. Verder weten we in ieder geval dat Luke ook weer terug komt.

De film is geschreven rondom niet-gebruikte scènes van Leia uit The Force Awakens

Regisseur J.J. Abrams vertelde dat Leia het verhaal moest vertellen, maar dat was natuurlijk onmogelijk doordat Carrie Fisher is overleden. Fisher kon niet vervangen worden en ze wilden ook geen gebruik maken van CGI. Vandaar dat ze niet-gebruikte scènes uit The Force Awakens hebben genomen en daar het verhaal omheen hebben geschreven.

Er is een nieuwe besneeuwde planeet genaamd Kijimi

In de eerste trailer van de film komt deze planeet al snel even voorbij. Het is het thuis van the Thieves Quarter en ook van een belangrijk nieuw personage genaamd Zorri Bliss.

De training van Rey is bijna compleet

De film vindt ongeveer een jaar na The Last Jedi plaats. Dat betekent dat ze in deze film bijna een volledige Jedi is en zal ze the Jedi Order nieuw leven in blazen.

Finn en Poe zijn leiders van de Resistance

In het begin van de trilogie wist Finn niet goed wat zijn rol was binnen het verzet, maar nu is hij een Officier. Poe heeft ook een belangrijke leiderschapsrol in de film en is niet langer meer een eenzame wolf, maar echt onderdeel van de groep.

The Knights of Ren zitten in de film

The Knights of Ren kwamen voor in The Force Awakens, maar daarna werden ze niet meer gezien. In deze film keren ze weer terug. We weten niet veel over ze, behalve dat ze aan de kant van Kylo Ren staan en zijn duistere wil uitvoeren.

De film is minder traditioneel dan The Force Awakens

Bij de eerste film deed Abrams nog zijn best om te voldoen aan de standaard van eerdere Star Wars films. Bij deze film wilde hij juist doen wat goed voelde. Dit betekent andere camerastandpunten, belichting en verhaalkeuzes.

Kijk jij uit naar The Rise of Skywalker? Je hebt nu nog de tijd om alle Star Wars films te (her)kijken. 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.