Alle 16 Disney live-action remakes in ontwikkeling

Aladdin is een groter succes dan in eerste instantie verwacht werd. Dat is goed nieuws voor Disney, zeker gezien Dumbo niet de verwachtingen waar kon maken. De studio heeft momenteel nog 16 andere live-action films in productie. Sommigen zullen op het grote scherm verschijnen terwijl anderen gemaakt worden voor Disney+. In eerste instantie waren fans niet blij met het feit dat Disney alle klassiekers opnieuw ging verfilmen, maar nu kijken veel fans uit naar de live-action versies. Zeker na het succes van The Jungle Book en Beauty and the Beast.

Alleen al in 2019 komen er nog drie Disney live-action films uit. Hierbij het lijstje van te verwachten films.

The Lion King – 17 juli 2019

Alle 16 Disney live-action remakes in ontwikkeling

The Lion King is een favoriet van menig Disney-fan. De verwachtingen zijn dan ook hooggespannen. De film is geregisseerd door Jon Favreau, die ook The Jungle Book een succes wist te maken. De cast is ook niet mis. Donald Glover is de stem van Simba, Beyoncé van Nala. Seth Rogen en Billy Eichner spelen Timon en Pumba. Verder is John Oliver Zazu, Chiwetel Ejiofor doet de stem van Scar en James Earl Jones keert wederom terug als Mufasa. Hans Zimmer zal de muziek verzorgen en er komt een nieuw nummer uit van Beyoncé en Elton John.

De film is volledig CGI, dus er is sprake van een discussie over of de film wel echt live-action is. Maar als Jon Favreau het goed doet dan kan dit nog wel eens de meest succesvolle remake tot nu toe worden.

Maleficent: Mistress of Evil – oktober 2019

Alle 16 Disney live-action remakes in ontwikkeling

Het is dan niet echt een remake, maar het valt wel onder het rijtje van live-action. Angelina Jolie keert terug naar de rol van Maleficent. De film zal zich afspelen na de gebeurtenissen van het eerste deel. Naast Angelina keert ook Elle Fanning terug als Aurora en zullen Imelda Staunton, Juno Temple en Leslie Manville weer terugkeren als de goede feeën. Michelle Pfeiffer zal ook in dit deel spelen. Zij speelt Koningin Ingrith, wat uiteraard de beste naam ooit is. Ed Skrein speelt de slechterik en Chiwetel Ejiofor heeft in deze film een rol als mogelijke love interest voor Maleficent.

Lady and the Tramp – 2019

Lady and the Tramp is niet de meest populaire Disneyfilm, maar wie kent de iconische spaghetti scène nu niet? De live-action versie wordt geregisseerd door Charlie Bean en zal uitkomen op Disney+. De film zal een combinatie worden van CGI en live-action, aangezien er naar verluid echte honden worden gebruikt. Tessa Thompson en Justin Theroux zullen de hoofdrollen van stemmen voorzien.

Mulan – 27 maart 2020

Het duurde even voordat Mulan echt van de grond af kwam. In eerste instantie zou de film al in 2018 uitkomen, maar de datum werd een aantal keer verzet. De film zou eigenlijk geen musical zijn, maar nadat fans hierover in protest kwamen, zal de film nu toch bomvol zitten met liedjes.

De cast zal volledig Aziatisch zijn met Yifei Liu als Mulan. Helaas zal onze favoriet Li Shang niet in de film zitten. Zolang I can make a man out of you wel in de film zit zijn we in ieder geval al blij.

Cruella – december 2020

Emma Stone wordt al jarenlang gelinkt aan de 101 Dalmatians remake/prequel. De film vertelt het verhaal vanuit Cruella’s oogpunt. Cruella zal plaatsvinden in 1979. De film zal volgend jaar in de winter uitkomen.

Lilo & Stitch – In ontwikkeling

De eerste Disneyfilm uit de jaren 2000 die een remake krijgt is Lilo & Stitch. Er is nog niet veel bekend over de film behalve dat Mike van Waes de film schrijft en het een mix gaat zijn van live-action en CGI.

The Hunchback of the Notre-Dame – In ontwikkeling

The Hunchback of the Notre-Dame is niet de meest populaire Disney klassieker, maar zal toch een remake krijgen. Josh Grad zal uitvoerend producent zijn en waarschijnlijk ook Quasimodo gaan spelen. Er zal in gezongen worden, dus het is zeer waarschijnlijk gewoon een musical.

De film zal wel concurrentie vormen voor Netflix. Zij zijn bezig met een versie waarin Idris Elba de hoofdrol speelt.

Een release datum is nog niet bekend.

The Little Mermaid – In ontwikkeling

The Little Mermaid is al een lange tijd in preproductie, maar nu lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. Rob Marshall gaat waarschijnlijk regisseren en de film zal nieuwe muziek bevatten van Alan Menken en Lin Manuel Miranda. Er is nog geen release datum en geen cast, al wordt Zendaya wel genoemd als mogelijke Ariel.

Overige films in ontwikkeling

Over de volgende films is weinig bekend, al staan ze in ieder geval wel op het lijstje om gemaakt te worden.

The Sword In The Stone – Deze film zal uitkomen op Disney+

Pinocchio – Nog niets bekend, behalve dat Jack Thorne, bekend van het schrijven van The Cursed Child, het script voor zijn rekening neemt

Prince Charming – Een film over de prins uit Sneeuwwitje

Jungle Book 2

Tink – Een film over Tinkerbell

Peter Pan

Rose Red – Een film over de zus van Sneeuwwitje

Snow White and the Seven Dwarves

 

Naar welke Disney live-action film kijk jij het meeste uit?

 

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.