Nieuwe locatie voor Spellenspektakel 2019

Vlak na de vorige editie van het Spellenspektakel werd bekend gemaakt dat het Beursgebouw in Eindhoven eind december van dit jaar definitief zijn deuren sluit. Qua agenda zou een laatste Spellenspektakel daar nog nèt in passen, maar de organisatie besloot direct op zoek te gaan naar een nieuwe locatie voor in de toekomst. Logisch, want met het sluiten van het Beursgebouw moest de populaire spellenbeurs sowieso al verhuizen. De nieuwe locatie van het Spellenspektakel 2019 is vandaag bekend gemaakt.

Jaarbeurs Utrecht

Vanaf dit jaar kunnen spellenliefhebbers afreizen naar Utrecht, want het Spellenspektakel verhuist naar het midden van het land. De Jaarbeurs, waar ook Dutch Comic Con plaatsvindt, is een grotere en centralere locatie dan het Beursgebouw in Eindhoven. Wel is het voor onze Zuiderburen langer reizen. Veel Belgen kwamen vanwege de zuidelijke ligging van Eindhoven namelijk ook gezellig spelletjes spelen.

Verder is de keuze voor Utrecht logisch. De Jaarbeurs is vele malen groter. Ook is het mogelijk meerdere hallen te huren, in plaats van slechts één. Dat zorgt voor een betere doorstroming van bezoekers en vooral voor nog meer ruimte om spellen te kunnen spelen. Op de vorige editie kwamen namelijk maar liefst 10.000 bezoekers af! Een mooie, grote beursvloer is dan ook wel zo prettig voor iedereen. Het Spellenspektakel 2019 vindt plaats op 9 en 10 november. Nog even geduld dus!

Spellenspektakel 2019

Dit is de officiële statement, van de site van het Spellenspektakel:

Het Spellenspektakel gaat verhuizen! Na veel succesvolle edities in Beursgebouw Eindhoven verhuist de leukste bordspellenbeurs van Nederland dit jaar naar de Jaarbeurs in Utrecht. Met de sluiting van Beursgebouw Eindhoven in het vooruitzicht kiezen we voor een nieuwe, centralere locatie waar Spellenspektakel verder kan groeien.

Op de nieuwe locatie kan Spellenspektakel nog meer bordspelspelfanaten welkom heten om een weekend lang kennis te komen maken met de nieuwste ideeën op bordspelgebied. Schuif aan bij één van de honderden speeltafels waar de nieuwste bordspellen worden gepresenteerd, ontdek de laatste uitbreidingen van je favoriete spel, kijk rond bij de winkels vol spellen. Bij het Spellenspektakel is er voor jong en oud genoeg te beleven!

Spellenspektakel vindt dit jaar op 9 en 10 november plaats in Jaarbeurs Utrecht. Kijk voor meer informatie op de website en houdt onze social media in de gaten!

Hotelarrangement

Hoeveel hallen het Spellenspektakel gaat beslaan, is nog niet bekend. Ook is nog niet bekend of er weer een mooi hotelarrangement komt. Voorgaande jaren was er een deal met de Holiday Inn in Eindhoven. Voor een mooie prijs konden spellenliefhebbers een heel weekend naar de beurs, inclusief een overnachting in het hotel. Na het sluiten van het Spellenspektakel, was in het hotel nog ruimte om de hele avond door te spelen in een aparte zaal.

Gelukkig liggen er veel hotels op een steenworp afstand van de Jaarbeurs. Een nieuw arrangement zal dan ook ongetwijfeld worden gevonden. Ook handig: de Kinepolis bioscoop ligt direct naast de Jaarbeurs. Ben je wel klaar met spellen spelen na een heel weekend, dan kun je snel een filmpje pakken. Qua locatie is de Jaarbeurs een perfecte keuze: super centraal, goed bereikbaar en dichtbij het centrum van Utrecht. Een aantal jaar geleden vond de spellenbeurs enkele malen plaats in Zwolle, maar dat was absoluut geen hit. Daarna is er zelfs een paar jaar géén ‘SpSp’ geweest… Laten we hopen dat het Spellenspektakel 2019 een groots succes gaat worden! Ga jij er naar toe? Wij zijn zeker weer van de partij in november!

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.