Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018

Dit weekend was het weer zo ver. De Jaarbeurs in Utrecht werd omgetoverd tot Walhalla voor de liefhebbers van pop cultuur. Hier en daar liep wel een verdwaalde Sint of Piet, aangezien het Zapp Sinterklaasfeest ook tegelijkertijd werd gehouden. Maar qua drukte was het prima te doen. Op zaterdag was de conventie helemaal uitverkocht, maar op zondag was er in ieder geval genoeg ruimte om rond te lopen.

Wat ons meteen opviel bij binnenkomst is dat alles een stuk ruimer was opgezet. Het was niet meer duwen en trekken om ergens te komen en als bezoeker had je dus wat meer ademruimte. Alleen bij de Q&As liep het storm. Vooral Lana Parrilla en Rebecca Mader konden op lange rijen rekenen van Once Upon A Time fans. De langste rij was die om vragen te stellen aan Stranger Things-actuer Gaten Matarazzo. Maar er was natuurlijk veel meer te doen. Vandaag geven we een sfeerimpressie. Morgen delen we ook foto’s van cosplayers die we tegen kwamen.

Zombies, droids en meer!

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Rick Grimes

Meteen bij binnenkomst liepen we al tegen zombies aan bij de Fox-stand. Hier konden bezoekers ook op de foto met de hersenloze monsters. Dit was echter niet de enige zombie die rondliep op de beurs. House Of Wax staat ieder jaar op DCC met een soort interactieve tentoonstelling. Dit keer was het thema The Walking Dead. We hebben zelfs Negan gespot op het dak van een auto. Het was erg mooi gedaan. Ook dit keer stelde House Of Wax niet teleur.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Negan

Om die zombies af te weren, werd er iets verder op een workshop gegeven in de Japanse vechtkunsten. Altijd handig natuurlijk.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 workshop

We vonden ook de enige echte droids uit Star Wars. Deze zijn gemaakt door R2 Builders Nederland en zien er precies zo uit als in de film. We hebben de droids lang bewonderd en er van alle kanten natuurlijk foto’s van gemaakt.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 R2 Builders Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 R2 Builders

Doctor… Who?

De eeuwenoude vraag “Wie is de beste dokter?” werd ook weer gesteld. Het was vooral een race tussen de 10e en 11e Doctor.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Doctor Who

Paul van Loon was wederom aanwezig en had ook deze keer de Griezelbus meegenomen. Genoeg voor ons om weer even jeugdsentiment te ondervinden.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Griezelbus Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Paul van Loon

Verder werden er op de kleinere podia zoals de Cozy Corner ook presentaties en workshops gegeven.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Cozy Corner

Gesigneerde Dating for Geeks

In het merchandise gedeelte was er ook weer veel te koop. Funko Pops! waren nog steeds ongekend populair. Wij gingen ook langs bij Kenny Rubenis die de Dating For Geeks comics maakt. Hij was zo aardig om een tekening in het net gekochte stripboek van onze eigen Nora te maken. Nog bedankt Kenny!

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Kenny Rubenis Dating for Geeks Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Funko Pops

Who you gonna call?

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Slimer Ghostbusters

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018

Er was ook genoeg te doen voor de gameliefhebbers onder ons. Zowel de fans van computergames als bordspellen konden hun hart ophalen. Je kon bordspellen als Pandemic uitproberen, en de Power Unlimited had een prominente plek op de beursvloer.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Exploding Kittens

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Keyforge

Wij waren vooral lang te vinden in de stand van ABC. Zoveel mooie boeken! Net als voorgaande edities had de ABC weer auteurs uitgenodigd om te signeren. Nora liet haar exemplaar van The Watchmaker of Filigree Street (De Horlogemaker van Londen) signeren door Natasha Pulley.

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 American Book Center

 

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Kinequiz

Fotoreportage: Dutch Comic Con Winter Edition 2018 Super Power Unlimited Bingo Dennis Mons

Al met al was het een zeer geslaagde versie. We kijken uit naar de editie in maart!
Bekijk hier ook onze fotoserie over cosplay op Dutch Comic Con.

 

 

Laat een reactie achter

Ingrid

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.