Memoires van Prince verschijnen eind dit jaar

Prince is niet iemand die we snel zullen vergeten. Zijn muziek wordt dagelijks nog op de radio gedraaid, de naam Prince komt nog heel vaak voor op het internet en er zijn meerdere films en boeken gemaakt over de zanger. Maar nu komt er eind dit jaar eindelijk een memoir van Prince. Twee dagen voor Halloween moet het boek The Beautiful Ones op de boekenplanken liggen.

Inhoud

In het boek zullen zelf geschreven stukken van Prince staan, die hij vlak voor zijn dood in 2016 heeft geschreven. Ook zullen er nog nooit getoonde foto’s, originele aantekeningen en kladblaadjes van liedjes inzitten. De gehele inhoud van het boek is origineel en het grootste deel is door Prince zelf voor zijn dood nog geschreven. Verder vertelt het boek de vroege jaren van de Amerikaanse artiest; vanaf de beginjaren van zijn muzikale carrière en de uitgroei tot het grote popicoon wat hij is geworden.

Titel

Het boek heet The Beautiful Ones, afgeleid van het liedje dat Prince maakte voor de film en het album Purple Rain. Het liedje is één van de meest bekende nummers van zowel het album als de film en de keuze om het als titel te gebruiken, was dan ook niet verrassend.

Voor zijn dood

Het boek zou oorspronkelijk in 2017 al uitkomen. Vlak voor zijn dood besloot Prince te beginnen aan het schrijven van zijn memoires. Helaas heeft hij ze niet af kunnen maken. Vanaf 29 oktober dit jaar is het boek te koop. Of hij het zelf nu heeft geschreven of maar deels, het zal ongetwijfeld een mooi boek worden.

 

Laat een reactie achter

Cassandra

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.