Grisha take-over dag 4: de Grishaverse Tag

Supertof! Uitgeverij Blossom Books houdt deze week een ‘Grisha take-over’, waarbij de hele week hun Instagram en YouTube in het teken staan van de Grishaverse. Ook hebben ze challenges bedacht voor bloggers/vloggers, om zo een hele week mee te doen aan deze Grisha week. Op de site van Blossom Books kun je meer informatie vinden over deze take-over. Lees hier onze interpretaties van dag 1, dag 2 en dag 3. Op naar dag 4: de Grishaverse Tag!

Kaz Brekker: Een boek dat je niet moet beoordelen op de cover

Ik hou persoonlijk over het algemeen niet van covers met een foto(bewerking) van echte mensen er op. Ik kan er niet precies de vinger op leggen waarom dat zo is, maar mensen op covers spreken me gewoon niet aan. Daarom is de keuze voor deze eerste vraag uit de Grishaverse tag niet heel lastig. Een blik in mijn boekenkast liet me al snel zien dat ik ook echt daadwerkelijk weinig van zulke covers heb. Maar ik vond een duologie: Pivot Point en Split Second van Kasie West. Volgens mij zijn deze boeken niet vertaald en daarom volgens mij ook wat minder bekend in Nederland. Maar het zijn aanraders, ondanks de covers.

Nina Zenik: Een boek waardoor je je zelfverzekerd voelt

De boeken die hiervoor in aanmerking komen, liggen eigenlijk allemaal nog op mijn TBR-stapel: Body Positive Power & Damn Honey van Blossom Books, en Nice Girls Don’t Get The Corner Office. Ik lees namelijk niet zo heel veel nonfictie. Om toch een titel te kunnen noemen uit mijn eigen kast noem ik Art Matters, omdat ik me daardoor meteen een stuk creatiever voel.

Inej Ghafa: Een boek met een goede balans tussen personages en plot

Mag ik een boek uit de Grishaverse noemen in deze Grishaverse tag? Want De kraaien duologie heeft echt de perfecte balans tussen plot en personages. List & leugens Kraai & koninkrijk behoren tot mijn alltime favoriete boeken. Het wordt tijd om ze weer eens te herlezen, in ieder geval voordat de Netflix serie er is. Gelukkig heb ik dan nog even.

Alina Starkov: Een uniek boek. Niets wat je ooit eerder hebt gelezen

Poeh, lastige vraag! Ik las een tijdje geleden Ten van Gretchen McNeil en dat was wel een erg interessant gegeven. Het is eigenlijk een slasherfilm maar dan in boekvorm. Zoiets had ik in ieder geval nog niet eerder gelezen. Ik vond The Power van Naomi Alderman ook erg anders dan andere boeken, maar héél anders dan Ten. Oh! Opeens schiet Op het einde gaan ze allebei dood van Adam Silvera me te binnen. Wat een fantastisch boek was dat, met een super origineel uitgangspunt.

Mal Oretsev: Een boek dat altijd bij je blijft

De Harry Potter serie, want duh, het is Harry Potter. Ook Neverwhere zal me altijd bijblijven, want dat was mijn eerste kennismaking met Neil Gaiman, mijn favoriete schrijver. Ook Koning van Katoren van Jan Terlouw en Het geheim van Rotterdam van Thea Beckman blijven me altijd bij, omdat die boeken veel indruk op me maakten in mijn jeugd. Iedereen heeft Terlouw en Beckman gelezen vroeger, toch?

De Duisterling: Een boek met een duister plot

Het eerste boek dat bij deze vraag in me opkomt, is Duisternis van Gillian Flynn (originele titel: Dark Places). Dat boek heeft een duister plot en heeft een nare sfeer. Het boek is zó goed en zó spannend! Iedereen kent Gone Girl wel, maar dit boek is nog beter. Sowieso hebben de boeken van Flynn allemaal wel een duister plot. Nog iets wat ze gemeen hebben: het zijn allemaal aanraders.

Jesper Fahey: Een boek dat mensen altijd vergeten

Aaaw, arme Jesper! Niemand kan Jesper vergeten toch? Ik vind dit een beetje een gekke associatie met Jesper eigenlijk. Maar goed, ik hoor tegenwoordig nog maar weinig mensen over de Noorderlicht trilogie van Philip Pullman. Ik vind het jammer dat die drie boeken niet vaker in favorieten lijstjes terugkomen. Ik denk dat het komt omdat deze serie is geschreven net voor de YA hype, en dat het daardoor niet heeft kunnen teren op extra publiciteit. Hopelijk komt daar verandering in met de komst van de BBC serie binnenkort!

Wylan van Eck: Een boek dat anders was dan dat het in eerste instantie leek

Ik hou van plottwists, maar ik ben ook een kei in gokken/weten wat er gaat gebeuren. Als ik écht verbaasd word door een plottwist, dan is dat dus zeldzaam. Dat maakt het boek waarin dat lukt wel direct een stuk beter. Ik werd erg verrast door De laatste meisjes van Riley Sager. Oh, en een geheel andere interpretatie van deze vraag: ik was ook verrast door de Grisha trilogie. Ik dacht namelijk dat dat een supersuffe serie was maar boy, was I wrong!

Matthias Helvar: Een boek dat slecht begon, maar fantastisch bleek op het einde

Ik… hou niet van Matthias. Sorry Matthias. Maar je deed echt niets voor mij. Als een boek echt heel slecht begint, dan ga ik mezelf niet dwingen om het uit te lezen. Ik kan hier echt geen antwoord op vinden…Omgekeerd overigens wel, een boek dat leuk begint en echt superstom eindigt. Dat zijn de ergste boeken.

Nikolai Lantsov: Een gevat book

Ik ga hier kiezen voor Carry On van Rainbow Rowell. Niet omdat het boek zelf erg gevat is, maar omdat een van de hoofdpersonages, Baz, dat wel is. Ik kijk dan ook heel erg uit naar het vervolg dat bijna uitkomt, Wayward Son. Hartjes voor Simon & Baz!

Op naar dag 5

En met deze Grishaverse tag zijn we over de helft van deze Grisha take-over week. Nog drie dagen te gaan. Morgen tijd voor dag 5: de Grisha leesgids.

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.