Grisha take-over dag 3: de Netflix Tag

Supertof! Uitgeverij Blossom Books houdt deze week een ‘Grisha take-over’, waarbij de hele week hun Instagram en YouTube in het teken staan van de Grishaverse. Ook hebben ze challenges bedacht voor bloggers/vloggers, om zo een hele week mee te doen aan deze Grisha week. Op de site van Blossom Books kun je meer informatie vinden over deze take-over. We deden deze week al mee met de Grisha Scavenger Hunt en we gaven vijf boekentips voor Grisha-fans. Voor dag 3 staat op de agenda: De Netflix Tag. Als boeken- én Netflixjunkie vind ik dit een erg toffe opdracht!

Recent gekeken: Het laatste boek dat je hebt gelezen

Dit is denk ik ook meteen de makkelijkste vraag van deze Netflix tag. Het laatste boek dat ik las heeft totaal niets met de Grishaverse, Young Adult of fantasy te maken: het was de rechtbankthriller De verdediging van Steve Cavanagh. Wel een aanrader als je van dat genre houdt!

Beste keuzes: Een boek dat je aangeraden is op basis van boeken die je eerder hebt gelezen

Lastige vraag… Ik koop eigenlijk alleen boeken die ik zelf wil lezen, niet omdat ze me via een website worden aangeraden. En anders is het een vervolg op een boek dat ik al heb gelezen, of een boek van een auteur waar ik vaker iets van lees. Ik kan voor deze vraag dan eigenlijk ook geen concreet antwoord bedenken. Hoewel, ik weet dat Circe me momenteel veel wordt aangeraden, maar ik heb Een lied voor Achilles gelezen en die vond ik vre-se-lijk. Ik sla Circe dus tóch maar even over.

Recent toegevoegd: Het laatste boek dat je hebt gekocht

Oh, nog een vraag waar ik niet lang over hoef na te denken. Dat is namelijk het vervolg op De verdediging. Deel twee uit de Eddie Flynn serie heet Het pleidooi. Ik kocht het als ebook op mijn Kobo ereader.

Populair op Netflix: Boeken die iedereen kent (2 die je wilt gaan lezen, 2 die je waarschijnlijk niet gaat lezen)

Ik hou niet zo van boeken die super gehyped worden/zijn. Om die reden begon ik ook pas heel erg laat aan de Grisha boeken. Meestal zijn hype-boeken ook echt niet aan mij besteed, maar de Grishaverse bewees het tegendeel. Twee boeken die ik dan ook wél wil proberen:

  1. Origin van Dan Brown – ik heb de overige boeken van Brown ook gelezen, dus deze pak ik ook t.z.t. nog wel op.
  2. Jason Reynolds – ik hoor hier veel goeds over en ben er zelf nog niet aan toegekomen, maar ik denk dat ik zijn boeken nog wel ga lezen.

En twee boeken die ik waarschijnlijk niet ga lezen:

  1. Echo van Thomas Olde Heuvelt – ik vond Hex gemiddeld en de hype niet waard. Ik vond het geschenk voor de maand van het spannende boek echt vreselijk, dus ik pas voor Echo.
  2. De Royals van Erin Watt – niet mijn genre, niet mijn doelgroep, niet mijn verhaal. Hier ga ik nooit aan beginnen. Ieder z’n eigen ding.

Komedies: Een grappig boek

Ik moet erg lachen om de boeken van Paulien Corneliss: Taal is zeg maar echt mijn ding; En dan nog iets; Taal voor de leuk. Al vond ik Taal voor de leuk het minste van die drie. Ik heb ook erg kunnen lachen om de humor in de Onbreekbaar trilogie van Lisette Jonkman. En nog een laatste toevoeging: Rick Riordan is de koning van flauwe humor in zijn boeken, en ik hou er van.

Drama’s: Een personage dat een drama queen/king is

Iedereen in de boeken van Stephenie Meyer. Ugh. Nope, ik ben geen fan.

Animatie: Een boek met een tekening op de cover

Ik ben groot fan van Neil Gaiman, en ik ben groot fan van de tekenstijl van Chris Riddell. Mijn favoriete boek van Gaiman is Neverwhere en kijk nou naar deze prachtige cover:

Neil Gaiman Neverwhere cover

Deze versie van dit boek is alleen nog niet verkrijgbaar in het Nederlands, dus kijk, hier is nóg een samenwerking tussen die twee, dit keer van De slaapster en de spintol, van Blossom Books. De binnenkant van dit boek is minstens net zo mooi overigens.

De slaapster en de spintol

 

Kijk opnieuw: Een boek dat je wilt herlezen

Ik wil Carry On van Rainbow Rowell herlezen, omdat in het najaar het vervolg Wayward Son uitkomt. Ook wil ik Good Omens graag nog herlezen. Ik keek namelijk onlangs de miniserie en die was fantastisch.

Documentaire: Een non-fictie boek dat je iedereen aanraadt

Ik lees niet superveel non-fictie. Een boek dat ik iedereen echter kan aanraden is Art Matters van Neil Gaiman, met illustraties van Chris Riddell (daar heb je ze weer ja). Iedereen die ‘iets’ maakt, zou dit boek moeten lezen. Het is zo goed! Een andere aanrader is Wonder Women van Sam Maggs, met daarin diverse kick-ass vrouwen die een belangrijke rol in de geschiedenis hebben gespeeld, maar waar (te) weinig mensen van hebben gehoord. Beide boeken zijn helaas nog niet vertaald. Blossom Books, iets voor jullie?

Actie en Avontuur: Een boek vol actie

Ik wil eigenlijk niet weer De verdediging noemen, maar daar zat wel lekker veel actie in. Om nog even een ander genre te noemen dat ik redelijk recent las en waar ook veel actie in zit: de Buitenstaander van Stephen King. Allebei niet echt boeken in het Grisha-thema, maar wel allebei aanraders als het je genre is, of als je eens iets anders wilt lezen.

Nieuw verschenen: Een boek dat net is uitgekomen of binnenkort uitkomt

Ik kijk ontzettend uit naar de nieuwe Riley Sager, Lock Every Door (ik kan nog geen Nederlandse titel vinden). Daarnaast ook Wayward Son van Rainbow Rowell en het nieuwe boek uit de Apollo-reeks van Rick Riordan. Oh, en het eerste boek voor volwassenen van Leigh Bardugo! Het heet Ninth House, en dat boek komt in oktober uit. Ook hiervan weet ik nog niet of het vertaald gaat worden. Die vier boeken zijn hoe dan ook een instant buy voor mij.

Op naar dag vier

Dat was het voor nu! Tot morgen, als de opdracht voor dag vier gedaan mag worden. Wat gaat dat snel zeg!

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.