De grote herfst book tag van Geekish.nl

Het is alweer september, en dat betekent dat de herfst is aangebroken. Blaadjes die van de bomen vallen, met een dekentje op de bank, warme dranken en guur weer. We creëerden eerder dit jaar al de zomerse boekentag. Nu is daar het vervolg: een leuke, herfstige boekentag. We bedachten tien opdrachten die binnen het thema passen, en geven nu zelf onze antwoorden. Als je op jouw blog deze herfst book tag wilt doen: leuk! Tag je ons even? Je mag onze afbeeldingen gebruiken. En dan nu: onze tien antwoorden!

Losse blaadjes – een standalone aanrader

De grote herfst book tag van Geekish.nl

Ik lees als het even kan tegenwoordig standalones. Ik heb vroeger heel erg veel grote en lange series gelezen, en ik ben er even klaar mee. Een duologie of trilogie kan me ook best wel bekoren maar daarna is mijn aandacht gewoon kwijt. Dus ik heb redelijk wat losse boeken gelezen.

Natuurlijk zal ik altijd de kans grijpen mijn favoriete auteur Neil Gaiman aan te prijzen. Hij heeft heel erg veel standalones geschreven, maar als je ergens mee wilt beginnen, lees dan Neverwhere.

Qua recente boeken kan ik Dit is hoe het ging van Astrid Boonstoppel aanraden. Een heftig en aangrijpend boek waar ik nog stééds een recensie over wil schrijven.

Herfstkleuren – boek met een herfstige cover

Doe de herfst book tag op de boekenblog!

Bij herfstkleuren denk ik aan rood, oranje en oker. De cover van Last Time I Lied (vertaald als Mijn laatste leugen) van Riley Sager past goed in dit thema. Het is grotendeels oranje én er staan bomen op de cover. Lekker herfstig dus. Overigens is dit ook een standalone aanrader om nog even terug te komen op de vorige vraag.

Last time I lied autumn book tag

Warme choco – dit boek geeft je een warm gevoel van binnen

Dankzij Lisette Jonkman ben ik meer feelgood boeken gaan lezen. Ik dacht altijd dat dit genre helemaal niet aan mij besteed was. Nu weet ik dat het erg fijne boeken zijn om tussendoor te lezen als ik even geen thriller, YA of fantasy willezen. Daarom kies ik nu voor haar laatste boek, Verknocht. Een heerlijk boek en ook hier geldt: er komt zo snel mogelijk een recensie.

Storm – dit boek las je heel snel uit

Aangezien ik een gezin, huishouden, sociaal leven én fulltime baan moet combineren, lees ik niet meer zo veel of zo snel als vroeger. Het komt dan ook niet heel vaak meer voor dat ik een boek binnen een dag uit heb. Ik zou wel meer willen lezen, maar het zit er op dit moment gewoon niet in en dat is ook prima. Het laatste boek waar ik doorheen vloog was Ik mis je van Gillian King, ook al zo’n fijne feelgood.

Regen – dit boek klonk leuk, maar viel tegen

Kijk, regen klinkt in essentie erg leuk. Als je binnen zit en de regen lekker op je raam hoort kletteren. Maar dan moet je er doorheen, en is het toch een stuk minder prettig opeens… Vandaar deze opdracht.

Ik vond het boekengeschenk van de maand van het spannende boek van dit jaar enorm tegenvallen. Dat is Dolores Dolly Poppedijn van Thomas Olde Heuvelt. Nou vond ik zijn Hex al niet zo goed als iedereen, maar dat las nog heel fijn weg. Met dit boekje kon ik echt helemaal niets. Nee, dit was echt een dikke tegenvaller. Ik sla Echo dan ook maar even over voorlopig…

Halloween – een heerlijk eng boek

Ik lees niet superveel horror. Dat komt omdat ik, over het algemeen, horrorfilms beter vind dan horrorboeken. Ik heb wel heel erg veel van Stephen King gelezen en zijn horrors blijven altijd bovenaan het rijtje van goede horrorboeken staan. Lees maar eens wat van zijn kortere verhalen, of als je echt aan een uitdaging toe bent: IT. Dat is een van de dikste boeken die ik ooit las.

Recenter las ik Ten van Gretchen McNeil. Ik geloof niet dat dit boek al vertaald is. Dit leest als een echte tienerslasher (zoals Halloween) maar dan in boekvorm.

Halloween II – een heel fijn vervolg

Iedere succesvolle horrorfilm heeft op z’n minst één vervolg. Denk aan Halloween, maar ook aan Friday the 13th, Jaws en A Nightmare on Elmstreet. Een van mijn favoriete boekvervolgen is Crooked Kingdom (Kraai en Koninkrijk in het Nederlands) van Leigh Bardugo. Dit is het vervolg op het sowieso al geniale Six of Crows (List & Leugens). Crooked Kingdom is nóg beter dan het eerste deel en echt het perfecte vervolg. Ik kan deze duologie niet vaak genoeg aanraden.

Thuis op de bank – deze (aankomende) verfilming wil je graag zien

In de herfst is het tijd om lekker met een dekentje op de bank te kruipen, met een mok warme chocolademelk/koffie/thee. Sowieso kan ik niet wachten op seizoen twee van The Umbrella Academy, een verfilming van de gelijknamige graphic novel. Waar ik ook naar uit kijk is de BBC-serie van The Golden Compass/His Dark Materials. Deze boeken van Philip Pullman zijn heel goed, maar de film die ooit kwam is abominabel. Ik hoop zo op een nu wel geslaagde adaptatie. Qua films: It Chapter 2 heb ik onlangs al gezien dus die kan van mijn lijstje af. Ik kijk uit naar de verfilming van All the Bright Places, maar ik heb geen idee wanneer die gaat uitkomen. In ieder geval niet deze herfst al.

Kruidnoten – je bookish guilty pleasure

Geef je bookish guilty pleasure in de herfst book tag!

Persoonlijk vind ik het heerlijk dat de kruidnoten nu al in de winkel liggen. De bijbehorende vraag van de herfst book tag is wat lastiger te beantwoorden. Ik denk dat mijn guilty pleasure niet zo zeer tastbaar is: maar ik hou er van om boeken te lezen die niet super populair zijn op het moment. Dus ofwel wat oudere boeken (die in het verleden misschien wel veel aandacht kregen), of juist nieuwe boeken waar nog weinig mensen het over hebben (om de hype wellicht voor te zijn). Daaronder vallen ook boeken die nog niet vertaald zijn, of misschien wel nooit vertaald worden.

Winter – een boek waar je naar uit kijkt

Ik heb op dit moment twee boeken in pre-order staan waar ik ENORM naar uit kijk. De eerste is Wayward Son, het vervolg op Carry On van Rainbow Rowell. Carry On is een van de fijnste boeken ooit en ik kan niet wachten dit vervolg te lezen. Ik bestelde de prachtige editie van Waterstones met bloemen op de zijkant. Wow!

Het andere boek dat binnenkort op mijn mat ligt, is het eerste boek voor volwassenen van Leigh Bardugo: Ninth House. Ik ben benieuwd of deze vertaald gaat worden, omdat haar vaste Nederlandse uitgeverij, Blossom Books, natuurlijk vooral op YA gericht is. We zullen het zien, ik kan hem in ieder geval vanaf 8 oktober lezen.

Een boek dat ik schandalig genoeg nog niet in preorder heb staan maar waar ik ook heel erg naar uit kijk, is Als de nacht eindigt van Laura Diane. Deze dystopische YA verschijnt in november!

Wij taggen jóu in de herfst book tag!

We zouden het leuk vinden als jij op jouw (boek)blog onze herfst boekentag overneemt. Daarom taggen we iedereen die er zin in heeft! Je mag onze afbeeldingen hierboven gebruiken, je kunt ook zelf nieuwe afbeeldingen maken. En als je een vraag wilt toevoegen, voel je vrij! Deze herfst book tag heeft nul verplichtingen en het enige wat we willen is iedereen in een warme, herfstige bui krijgen. Wel stellen we het erg op prijs als je ons credit geeft voor de tag en even naar ons linkt. Als je jouw interpretatie van deze herfstige book tag in de comments zet, dan geven wij natuurlijk een comment terug. Fijne herfst gewenst!

 

Laat een reactie achter

Nora

Volg Nora op Twitter en Instagram: @nosinne

Ook interessant

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.